Zgubiłem dowód rejestracyjny i wyciąg z rejestru badań technicznych

27 Mar 2017, 16:17

Witam,
mam problem, zgubiłem dowód rejestracyjny, wiem, że mam przynieść do Urzędu Miejskiego: polisę OC, karty pojazdu nie było, dowód rejestracyjny, wniosek i wyciąg z przeglądu samochodu..problem w tym że przeszukałem wszystko i nie mogę go znaleźć, czy mogę złożyć wniosek bez tego wyciągu z przeglądu samochodu i zostanie mi wydane po prostu dowód bez przegląu i będę musiał zrobić od nowa, tak? z góry dziękuje
michalpos
Początkujący

Auto: nie mam

27 Mar 2017, 16:46

michalpos napisał(a):czy mogę złożyć wniosek bez tego wyciągu z przeglądu samochodu i zostanie mi wydane po prostu dowód bez przegląu i będę musiał zrobić od nowa, tak? z góry dziękuje
Udaj sie na SKP gdzie ostatnio robiłes bad.tech.pojazdu i poproś o wydanie duplikatu BT a wtedy z tym dokumentem azymut do WK....BT pojazdu masz oczywiście wazne... :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

27 Mar 2017, 17:12

dobra, a jak nie chcę iść do tego SKP to wydadzą mi dowód rejestracyjny bez przeglądu i potem robię od nowa tak ?
michalpos
Początkujący

27 Mar 2017, 17:40

Co znaczy "nie chcę" ? DR nie dostaniesz bez OBT.. Albo pojedziesz na nowy przegląd albo po duplikat badań.
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2011

27 Mar 2017, 18:39

Zadałem inne pytanie ;)

Chodzi mi o jedną rzecz - chcę pójść z polisą OC, dowodem tożsamości, wnioskiem i innymi potrzebnymi dokumentami - ALE brakuje mi wydruku z badań technicznych. Rozumiem, że bez tego nie otrzymam dowodu którego potem mogę podbić i zrobić ten przegląd?
Miejsce gdzie robiłem przegląd (jakoś w sierpniu jak dobrze pamiętam) znajduję się w bardzo dalekiej odległości od mojego obecnego miejsca zamieszkania. Rozumiem, że gdy pojawiłbym się na tej stacji diagnostycznej oni mają w komputerze moje dane i samochodu i jak powiem mniej więcej okres badań i dane to taką kopię otrzymam ? Przegląd jest ważny jeszcze do ~sierpnia.
michalpos
Początkujący

27 Mar 2017, 19:03

A to telefonów nie ma ?? Mailem ci posle chłop pdf z badaniem..
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2011
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Niebezpieczne jesienne weekendy
    Wciąż zbyt wielu polskich kierowców ignoruje ryzyko związane z prowadzeniem samochodu po spożyciu alkoholu, takie jak większa brawura, gorsza umiejętność oceny sytuacji na drodze czy spowolnienie reakcji za kierownicą. ...

27 Mar 2017, 21:12

michalpos napisał(a): i jak powiem mniej więcej okres badań i dane to taką kopię otrzymam ? Przegląd jest ważny jeszcze do ~sierpnia.
Nie mniej ani więcej okres OBT ale wystarczy nr.rej.pojazdu i masz wszystko jak na pateli... :mrgreen:
silvo44 napisał(a):A to telefonów nie ma ??
Oczywiście ze mozna i w ten sposob załatwić i po problemie....
silvo44 napisał(a):Mailem ci posle chłop pdf z badaniem..
W tym przypadku potrzebny jest raczej orginał.Nie ma tez problemu-trzeba dac zarobić poczcie.... :ok: Znam ten ból.... :ok:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2014