Zgubiłem dowód restracyjny

11 Lip 2015, 22:33

witam
mam problem taki że zgubiłem dowód rejestracyjny samochodu i los tak chciał że nie miałem czasu go przerejestrować po kupnie, oczywiście ubezpieczenie opłacone przegląd jest ale brak dowodu. byłem na policji zgłosić ale powiedzieli że oni sie tym nie zajmują :| i teraz pytanie co teraz? co mnie czeka w tej sprawie? prosze was o ppomoc
krzywy2212
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 02 2011
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: fiat uno
Silnik: 1000
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

11 Lip 2015, 22:40

Nie ma co się bać. Wystarczy, że z umową kupna-sprzedaży udasz się do WK, zgłosisz zagubienie dowodu, na podstawie KS dostaniesz zaświadczenie, że pojazd znajduje się w bazie (które kosztuje bodajże 17 zł) i z tym wyrobisz nowy dowód już na siebie :)

Pozdrawiam,
Łukasz
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40

11 Lip 2015, 23:15

a juz sie obawiałem że bedzie chodzenie i denerwowanie sie na polskich urzędników..

dziki za info i pozdrawiam
:)
krzywy2212
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 02 2011
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: fiat uno
Silnik: 1000
Rok produkcji: 1998

12 Lip 2015, 17:11

Owszem w bazie jest adnotacja ze pojazd posiada aktualny przegląd tech.Tylko nie wiem czy Pani/Pan urzędnik nie zazyczy sobie duplikatu zaświadczenia z SKP gdzie było robione ostatnie OBT... :?: Mozliwe jest tez wydanie PC i tablic czasowych ze skierowaniem na wykonanie OBT... :(
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sezon na jednoślady - motocykle, skutery i rowery
    Wraz z początkiem wiosny na ulicach pojawiają się motocykle i skutery. Użytkownicy takich pojazdów są w sposób szczególny narażeni na niebezpieczeństwo związane z wypadkami, ponieważ w razie kolizji nie ...