Przerobienie minibusa 19-osobowego na osobowe (prawo jazdy kat. B)

10 Lip 2015, 11:42

Znalazłem tani Renault Master z 1990 roku i chciałem go przerobić tak aby dało się nim jeżdzić na prawo jazdy B (oczywiście nie w charakterze zarobkowym tylko jako RV).

Z tego co czytałem to pojazd ten mieści się w DMC na kat. B (<3,5 t) ale ma miejsc aż 19 dlatego chciałbym go przeorobić na np. 9 miejsc (albo jeszcze mniej). Czy to możliwe, jakie mniej więcej koszty, jaka papierologia mnie czeka?
farmazon3000
Obserwowany

Auto: espace

12 Lip 2015, 17:05

Z tym tematem nie ma problemu.Wystarczy dokonać demontazu zbędnych siedzeń do ilości 9 wraz z kierowcą.
1/F-ra na demontaz siedzeń z warsztatu ktory ma w działalności PKD 4520
2/Przegląd tech.pojazdu na SKP/okresowy+zmiany konstrukcyjne=180,-/Dostajesz z OBT zaswiadczenie.
3/Wszystkie dokumenty w garść i do WK/tzn.DR,KP,zaświadczenie z OBT,F-ra na demontaz siedzeń/...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe stawki akcyzy w 2017 roku na samochody osobowe
    Zmiany naliczania podatku akcyzowego od samochodów osobowych najprawdopodobniej zostaną wprowadzone od nowego 2017 roku. Rząd zamierza ograniczyć import starych samochodów. Według nowych przepisów im ...
    Bezpieczeństwo Volvo S60 w testach zderzeniowych IIHS
    Amerykański instytut bezpieczeństwa IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) przeprowadził nowe testy zderzeń czołowych kluczowych samochodów z segmentu D. W testach wzięło udział m.in. Volvo S60, które ...