REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
To jak się nim poruszałeś jak i co zgłaszałeś do WK?damoz3450 napisał(a):we wrześniu kupiłem auto zgłosiłem do wydziału komunikacji opłaciłem skarbówkę jednak nie zostało przerejestrowane na mnie
Nie musisz spisywać jej na nowo. Ty zgubiłeś swoją umowę, więc poproś o przepisanie z jej umowy wszystkiego tak jak jest i podpisanie umowy jeszcze raz, albo o jej kopię i oryginalne podpisy bo odbita na ksero, musi mieć oryginalne podpisy wszystkich sprzedających i kupujących. To chyba najlepsze wyjście jak masz kontakt ze sprzedającym.damoz3450 napisał(a):Pani od której kupiłem auto nie chce spisywać umowy ponieważ jest napisane że została sporządzona umowa w dwóch egzemplarzach.
Szkoda bo to najszybsza droga do rozwiązania twojego problemu. Dla niej to nic nie zmienia musiała by tylko poświęcić 5 min.damoz3450 napisał(a):Chodziło mi o to że ta Pani nie chce pisać dodatkowego egzemplarzu i go podpisać bo twierdzi że jest napisane że umowa była w dwóch egzemplarzach i trzeciego nie sporządzi
To podpisz tą kopię i poproś ją żeby podpisała bo podpisy muszą być naniesione na kopię oryginalne i to powinno wystarczyć tym bardziej że masz tam pieczątkę z WK.damoz3450 napisał(a):A kopie mam z naszymi podpisami oraz pieczątka z wk.
damoz3450 napisał(a):W obecnej sytuacji przez pandemie wystarczy zgłosić zakup do WK i ma się 180dni na zmianę tablic oraz dowodu rejestracyjnego.
damoz3450 napisał(a):Chodziło mi o to że ta Pani nie chce pisać dodatkowego egzemplarzu i go podpisać bo twierdzi że jest napisane że umowa była w dwóch egzemplarzach i trzeciego nie sporządzi. A kopie mam z naszymi podpisami oraz pieczątka z wk.