REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
CruelRaze napisał(a):dobry kierowca to ten co mysli podczas jazdy i potrafi szybko analizowac co sie moze stac na drodze..
a to sie nabywa z doswiadczeniem
i uwazam ze kazdy kierowca z WRC, F1 i tych prestizowych organizacji jest czolowym kierowca swiata...
PhantomASA1 napisał(a):ostrożnie jeżdzę ale jutro mogę zginąc przez własny błąd ,własną głupotę i jutro przestanę być dobrym kierowcą ,okaże się że nigdy nim nie byłem!
PhantomASA1 napisał(a):Panaceum na bezwypadkowa jazdę ?Trzeżwość ,zawsze delikatnie ruszać w mieście gdyz czasami po prostu nie zdaży się wyhamować gdy ktoś inny popelni bład,nie ufać nikomu,zawsze zachowywać się tak jakby się nie miało pierwszenstwa(ja nie popełniam błedow ale inni mogą),gdy mokro ślisko nie jeżdzić szybko.Gdy dojezdżam do skrzyżowania na zielonym zwalniam i patrzę czy ktoś nie myli czerwonego z zielonym.Jadąc główną zawsze zwalniam gdy widzę dojeżdzający do wylotu podporządkowanej samochód.Mnie już dwa razy baran wyjechal przed samym nosemtak jakby mnie po prostu nie widział ,spodziewałem się tego ,zawsze się spodziewam!!!Gdy jest przede mną wielki zakręt i niczego nie widzę zawsze spodziewam się tego,że ktoś moze wyprzedzać na zakręcie i iść na czołówkę ze mną,tak przytrafiło mi się tylko raz w życiu,autobus wyrósł tuż przed moim nosem ,zdążylem zjechać na pobocze!Byłem przygotowany na to.Minusy takiej taktyki?Jazda mnie męczy,nie sprawia mi przyjemności ale żyję !
Zimą zachowuję się tak jakbym siedział pierwszy raz za kółkiem ,nie ufam oponom ,sobie nie ufam,zamieniam się w żołwia,zawsze. Zielony listek mógłbym nakleić ,dlaczego by nie bo wiem,ze czasami kierowca z zielonym listkiem może być lepszym kierowcą niż bez niego,dlatego ze ostrożnie jeżdzi.
PhantomASA1 napisał(a):saper może mylić się tylko raz tylko ze saperowi raczej szczęście pomóc nie może.
PhantomASA1 napisał(a):wyprowadzać samochód z poślizgu ale na drodze braknie ci 5 cm i p...olniesz w nadjeżdzający samochód i stwierdzisz ch...a myślalem,że umiem !
PhantomASA1 napisał(a):Hołowczyc