REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
To prawda i tu jeszcze warto pamiętać ze przy odśnieżaniu samochodu silnik powinien być wyłączony bo za to też może być kara jak będzie pracował dłużej niż minutę. Kolejna rzecz to tablice rejestracyjne powinny być czytelne czyli nie oblepione śniegiem bo to kolejny pretekst do mandatu.MotoAlbercik napisał(a):przed wyjechaniem na drogę, należy odśnieżyć samochód
Rokiko napisał(a):To prawda i tu jeszcze warto pamiętać ze przy odśnieżaniu samochodu silnik powinien być wyłączony bo za to też może być kara jak będzie pracował dłużej niż minutę.
Rokiko napisał(a):Kolejna rzecz to tablice rejestracyjne powinny być czytelne czyli nie oblepione śniegiem bo to kolejny pretekst do mandatu.
Rokiko napisał(a):Jedna z ważniejszych rzeczy to oczyszczenie zamarzniętych szyb najlepiej całych (chociaż przednia i dwie boczne z przodu) żeby było dobrze widać, a nie tak jak zauważyłem, że niektórzy jeżdżą na tzw. czołgistę (małe przetarcie na przedniej szybie i jazda) to niebezpieczne nie tylko dla nas samych ale i dla innych uczestników ruchu.
Rokiko napisał(a): kierowca jadący za mną zatrzymał się praktycznie na moim zderzaku. Ja nie mogłem ruszyć bo było wyślizgane i nawet nie miałem pola manewru żeby delikatnie cofnąć w celu złapania trakcji, a wystarczyło zostawić trochę większy odstęp. Koniec
No to fakt nie było za szybko ale na parkingu pod szkołą gdzie co chwila przez niego przechodzą dzieci nie da się jechać szybciej no i do tego zakorkowana ulica na którą chciałem wyjechaćMotoAlbercik napisał(a):Bo zapewne najpierw jechałeś powoli i ostrożnie ( czyt. jak baba) a potem się zatrzymałeś zamiast jechać.
To wynika chyba z przyzwyczajenia bo w Warszawie jak jeździsz po ulicach i zostawisz miejsce przed sobą na długość samochodu to zaraz ktoś Ci się tam wpakuje i nie koniecznie z kierunkowskazem. Więc każdy trzyma się zderzaka przed sobąMotoAlbercik napisał(a):Nie rozumiem tych, co zatrzymują się na zderzaku. Zawsze ciekawi mnie po co? Dlaczego nie zatrzymasz się jeden z drugim dwa metry przed poprzedzającym autem?