Mam pytanie odnośnie czerwonego światła na rondzie.
Mamy takie rondo:
jazdą dajmy na to od dołu przejechałem pierwszą część ronda i chcąc już skręcić w lewo zapala się czerwone światło i co teraz ?
Kilka lat temu jak zdawałem egzamin, na kursach uczono że jeżeli z prawej strony pojazdy jeszcze nie ruszyły, lub nic tam nie jedzie można śmiało jechać w lewo ( w żadnym wypadku prosto) tylko i wyłącznie w lewo jak zdążymy to po skręcie dalej już prosto a jak nie to czekamy na kolejne zielone na wprost.
Kiedyś nawet policja stała przede mną i trąbiła na samochód przede nimi żeby jechał na czerwonym.
Jak to wygląda na chwilę obecną ? Można z ronda na czerwonym jechać w lewo czy czerwone to czerwone i czekać trzeba. Jest to duże rondo i jest dużo miejsca to nie tak że po wjeździe na rondo trzeba uciekać.
karimjaro napisał(a):Kilka lat temu jak zdawałem egzamin, na kursach uczono że jeżeli z prawej strony pojazdy jeszcze nie ruszyły, lub nic tam nie jedzie można śmiało jechać w lewo
Chyba żartujesz.Po to jest sygnalizacja wielofazowa, przed i na rondzie żeby się do niej stosować. Czerwone to jest zawsze czerwone i tyle.
kant95 napisał(a):Czerwone to jest zawsze czerwone i tyle.
Tak samo chyba myślą ci co nie zatrzymują się na warunkowej zielonej strzałce, że zielone to mogę jechać .. Wjazd za sygnalizator na którym świeci się czerwone jest zabroniony !!!
Moc i ekonomia, czyli hybrydowa wersja Toyoty Yaris Cross pod lupą Już po kilku miesiącach od rynkowego debiutu stało się jasne, że Toyota Yaris Cross pretenduje do miana europejskiego bestsellera. Rok po premierze, prognozy się sprawdziły - Japończycy trafili w dziesiątkę, bo miejski crossover ...
Biały osad pod korkiem oleju Zauważyłem, że pod korkiem wlewu oleju mam sporo białego osadu i na bagnecie nie widać poziomu oleju wogóle. Czytałem trochę na ten temat ale mi np. płynu chłodniczego nie ubywa, nie robię tylko krótkich odcinków ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.