Złamana dźwignia temperatury

20 Paź 2010, 15:36

Witam,

Mój problem z ogrzewaniem polega na złamanej, dość głęboko w środku panelu, dźwigni od temperatury, zima idzie a wichura ustawiona jest na chłodzenie. Kiedy odchyliłem panel znalazłem złamaną dźwignię ale kiedy chciałem przesunąć ją już na stałe na grzanie po chwili sama wróciła na chłodzenie. Co prawda kiedy użyłem do tego trochę więcej siły to przestała już się cofać ale przy wjechaniu w kilka dziur na asfalcie pewnie znowu odskoczyła.
Tak więc mam pytanie, czy wie ktoś może czy istnieje tam jakaś sprężynka albo cokolwiek innego co można by było usunąć aby wichura była już na stałe ustawiona na grzanie?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
Dwoogy
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

30 Paź 2010, 18:57

Te wajchy mają tendencję do wracania na swoje miejsce pod wpływem wstrząsu,musisz zabezpieczyć(związać np.drutem).
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

21 Gru 2010, 11:29

A nie możesz poprostu kupić taką dźwignię? nawet na jakimś szrocie i problem z głowy...
gkmlodz
Nowicjusz

Miejscowość: ŁÓDŹ

26 Gru 2010, 02:02

Jest kilka wyjsć:
1. Wymiana na nowy element z używanego auta, lub nowy oryginał (kupe kasy)
2. Wymontowane regulacji i "zakleszczenie jej na stałe"
3. Wykręcenie regulacji i wyprowadzenie druta regulującego (taka prowizora, prawdopodobnie bedzie trzeba wiercić dziurkę na wyprowadzony drut)
youcarcash
Nowicjusz

Miejscowość: wawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Renault Clio 1,2 Energy TCe o mocy 120 KM
    Samochód Renault Clio wyposażony jest standardowo w silnik benzynowy o pojemności 1,2 litra o mocy 120 KM. W tym przypadku średnie spalanie według danych producenta wynosi 5,3 litra na 100 km, a przyspieszenie do "setki" ...