ZŁE PARKOWANIE: auto nie ruszane kilka dni, za każdy dzień mandat.

22 Kwi 2016, 10:23

Dzień dobry,
Zwracam się z uprzejmą prośbą o poradę, może ktoś z Was miał już taki problem.
Otóż zaparkowałem auto na zakazie, jak najbardziej moja wina, nie wypieram się.

Auto stało przez kilka dni stało nieruszane, po czym okazało się, że przychodzą mi mandaty jeden po drugim, za każdy niemal dzień.

Tu moje pytanie, czy można karać kilka razy za to samo wykroczenie?

Przecież jeżeli zostawiłbym auto omyłkowo na zakazie i wyjechał na np. miesiąc zagranicę, a Panowie ze Straży Miejskie codziennie, konsekwentnie wpisywaliby mi mandaty, po powrocie zostałbym bez prawa jazdy, mimo tego, że błąd popełniłem tylko raz.

Powtarzam, przyznaje się do wykroczenia i akceptuje konsekwencje.... ale liczę, że możliwe będzie zapłacenie jednego mandatu?

Będę ogromnie wdzięczny za pomoc i ewentualnie jakieś podpowiedzi z Waszej strony.

Z góry pięknie dziękuję, pozdrawiam!
Banjaluka
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 05 1989
Auto: Renault Laguna

06 Maj 2016, 16:19

Jeżeli jesteś w stanie udowodnić, że auta nikt nie ruszał przez te kilka dni, to do zapłacenia masz tylko jeden mandat. Tak jak wspomniałeś, nie możesz być ukarany za to samo wykroczenie dwa razy. Jeżeli SM nie uzna twoich tłumaczeń, to nie przyjmuj żadnego mandatu - sprawa zostanie skierowana do sądu i tam będziesz przedstawiał swoje dowody. Jeżeli udowodnisz co pisałem wcześniej, zapłacisz tylko jeden mandat.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BUKOVINA World Snow Polo Masters 2018
    Drużyna Renault zajęła drugie miejsce w międzynarodowym turnieju BUKOVINA World Snow Polo Masters 2018, który odbył się w dniach 19-21 stycznia 2018 r. Renault Polska oraz Anndora, autoryzowany koncesjoner Renault ...