Zlomowanie auta a zwrot oc

11 Cze 2010, 20:57

witam serdecznie. mam pytanko. mam pelnoletni samochod ze tak sie wyraze, niestety potrzeba ciaglego wpompowywania pieniedzy w niego juz mnie znuzyla. chcialbym wiec zwyczajnie oddac auto do zlomowania. ubezpieczenie oc wazne mam do grudnia tego roku. jak wyglada sprawa z pozostala czescia odszkodowania tzn ta do grudnia, mozliwe jest w jakims stopniu odzyskanie pieniedzy? prosilbym bardzo o w miare przejzysta odpowiedz z racji tego ze nie jestem zbytnio niestety w temacie ogarniety;/
suspect0
Nowicjusz

Miejscowość: koszalin

11 Cze 2010, 22:26

1. oddajesz auto na złom, dostajesz od nich dokument
2. z tym dokumentem i dokumentami samochodu idziesz do urzędu komunikacji - wyrejestrowanie - 10 zł
3. z wyrejestrowanie i oc idziesz do ubezpieczalni, kończysz polisę i występujesz o zwrot niewykorzystanej składki. Dostajesz pieniądze.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

11 Cze 2010, 22:37

aha no to teraz tylko obliczyc co bardziej warto zrobic.
dziekuje bardzo
suspect0
Nowicjusz

Miejscowość: koszalin
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zmiany w palecie silnikowej Volkswagena serii T5 i Amaroka
    Rodzina modeli T5 marki Volkswagen Samochody Użytkowe obejmuje wiele zróżnicowanych wersji wyposażonych w mocne i jednocześnie oszczędne silniki wysokoprężne z systemem wtrysku Common Rail. Dostępny jako opcja pakiet ...
    Moc zamknięta w żelu
    Pierwsze powstały jeszcze w połowie ubiegłego wieku. Obecnie znajdują coraz szersze zastosowanie także jako akumulatory samochodowe. Choć po dziś dzień niektórzy nie potrafią sobie wyobrazić elektrolitu w innej postaci ...