Złomowanie - problem

10 Gru 2009, 16:35

Witam, Jestem tu nowy, mam taki problem iż posiadam fiata 126p którego kupiłem jakieś 2 lata temu, samochód kupiłem żeby pojezdzić po lesie ale zapłaciłem sobie oc juz na siebie lecz samochodu nie przerejestrowałem, w urzędzie zgłosiłem nabycie pojazdy, zapłaciłem podatek lecz nie przerejesrowywałem. Teraz gdy maluszek nie nadaje się do niczego chcę sie albo pozbyć go albo oc lecz na oc nie wiem jaka rada hyba tylko wyrejestrowanie i tu problem bo nie moge nigdzie znaleść umowy a na złomie nie wiedzom na kogo wypisać zasiwadczenie o złomowaniu. Co zrobić w tej sytuacji?? użąd ma kopie tej umowy?? pomożcie
Narzond
Nowicjusz

Miejscowość: Suszec

10 Gru 2009, 20:23

Można to załatwić,ale w sposób nielegalny,więc nie możemy ci napisac jak to zrobić :sad: .Musisz sasm pomyśleć.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

10 Gru 2009, 21:17

czy masz kolego na mysli napisanie nowej umowy ??;>
Narzond
Nowicjusz

11 Gru 2009, 08:37

:smile:
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

12 Gru 2009, 11:22

a nie ma jakiegoś innego sposobu na unikniecie płacenia oc ???????????? bo jesli nie będe musiał płacic oc to sobie jeszcze zostawie tego złoma, może przyda się na czesci, silnik chodzi jak złoto ;)))
Narzond
Nowicjusz

14 Gru 2009, 15:29

musisz znaleźć umowę lub osobę z którą spisałeś i spisać z nią jeszcze raz.

Dane sprzedawcy powinieneś mieć na OC lub na dowodzie rejestracyjnym, mając adres jedziesz do niego i piszecie jeszcze raz (on może mieć swoją kopię - będzie łatwiej wszystko napisać - np. data umowy, miejsce, cena....) - skoro jeszcze nie przerejestrowałeś.

Z taką umową idziesz na złom i spisujesz z nimi następną umowę.

Z dwoma umowami idziesz do urzędu komunikacji gdzie ostatnio był zarejestrowany samochód. Tam możesz go wyrejestrować ;(

Z decyzją o wyrejestrowaniu idziesz do ubezpieczalni i uwalniasz się od obowiązkowego OC.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Top Safety Pick dla modeli Mitsubishi ASX i Lancer
    Eksperci z instytutu Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) zaliczyli dwa modele z rocznika 2013 dostępne w salonach Mitsubishi Motors North America (MMNA) do grona najbezpieczniejszych pojazdów oferowanych ...