Zły nr polisy współwinnego

16 Maj 2016, 12:47

Z góry przepraszam jeśli zły temat.

Miałem stłuczkę samochodową, mężczyzna z 2 samochodu w żaden sposób nie chciał się dogadać, jedynie groził policją, nie miałem zamiaru ustępować więc przyjechała policja orzekła współwinę, dostaliśmy pkt karne i po mandacie oraz nakazała podać sobie wzajemnie dane do ubezpieczenia. Ów pan jak się dziś okazało podał mi nr. polisy nie wiadomo skąd. Dzwoniłem do swojego ubezpieczyciela oraz ubezpieczyciela u którego rzekomy nr polisy jest. Zarówno jeden jak i drugi (mają podpisaną jakąś współpracę) stwierdzili że nr polisy NIE NALEŻY do samochodu sprawcy.
I tu moje pytanie. Czy grozi coś za podawanie nie swoich bądź nie istniejących danych?
Ostatni4Ever
Obserwowany

Auto: Brak

18 Maj 2016, 16:03

Najpierw sprawdź czy masz dobry/zły numer polisy. https://www.ufg.pl/infoportal/faces/ora ... i6743a5_50
Wpisujesz numer rejestracyjny tego pojazdu i wyświetli Ci się nazwa TU i numer polisy.
demon6678
Obserwowany

Auto: Opel Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

7-miejscowy SUV klasy premium - przegląd modeli
    Do przewiezienia większej liczby osób nie zawsze potrzebny jest minivan. Wystarczy praktyczny SUV z dodatkowym rzędem siedzeń. Modele klasy premium bardzo często oferują taką opcję, co w połączeniu z luksusowym wyposażeniem ...
    Autocasco dla motocykla - o czym pamiętać
    Jazda motocyklem kojarzy się z radością i przyjemnością, jednak nie można zapominać o potencjalnych ryzykach i nieprzewidzianych sytuacjach, jakie się z nią wiążą. Aby finansowo zabezpieczyć się przed ich skutkami, warto ...