Zmainy w przepisach ruchu drogowego w 2009

14 Wrz 2008, 15:30

Witam, doszły mnie słuchy, że od 2009 mają wejść jakieś nowe przepisy. Bodajże że egzamin teoretyczny trzeba będzie zdawać co 5 lat a praktyczny co 10 oraz że prawko będzie można teraz robić od 21 lat. Nie wiem ile % z tego jest prawdą więc pisze tutaj;] Moglibyście mi sprecyzować jakie będą nowe przepisy ;] Prosił bym też o linka z jakąs oficjalna stroną gdzie to będzie napisane czrno na białym.

Z góry dzięki i pozdrawiam!
Raczej
Nowicjusz

24 Wrz 2008, 17:19

Bzdury wyssane z palca, jak to ze mialo wejsc od poczatku 2008r. jazdy egzaminacyjne w dzien oraz w nocy.
JimiEx
Początkujący

Miejscowość: Lublin

24 Wrz 2008, 23:22

najwieksze zmiany maja byc dla zdajacych na C CE D DE chodzi o wiek zdajacych tylko jeszcze nie wiadomo kiedy to wejdzie w zycie pozdrawiam
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

25 Wrz 2008, 12:25

Narazie jest to jeszcze w powijakach,bo są duże spory i niedociągnięcia w zmianie tych przepsów.Tak samo jak zniesienie pkt za prędkość i zwiększenie mandatów za nią,oraz parkowanie na miescach dla niepełnosprawnych,aczkolwiek to akurat ma największe szanse wejść w życie.Jedno jest obecnie pewne - zmiany będą.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tatra – nietypowa czeska ciężarówka
    Tatra – czeski producent samochodów ciężarowych słynie z niekonwencjonalnych rozwiązań technicznych, a jego pojazdy są synonimem mobilności w najtrudniejszych warunkach terenowych. Korzystając z zaproszenia, ...