Zmiana auta na coś usportowionego

04 Cze 2016, 20:54

Ja bym jeszcze dorzucił cos takiego
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

albo Leon Cupra z V6
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Nie wiem z jakich stron szukasz auta ale te pozycje są niezłe.

z 1,8T jest ten problem że musi wszystko być szczelne i turbo zdrowe żeby to pięknie jechało, a jak będzie ok to już jest bajka..240 konny Leon Cupra spokojnie zrobi w 6 sek setkę..to są osiągi jak na zwykły hatchback mega..
Audi S3 przez to że jest lekkie w wersji 210 koni ma 6,8 do setki..a 1,8T można modyfikować do woli..
Tylko problem z mechanikami o czym juz mówiłem, tzn przeciętny koleś nie ma pojęcia o 1,8T, o 2,8 Vr6 zapewne też itd..
No i 1,8T w postaci S3 czy Leona Cupry to droższe wersje niż w Golfie 150 konnym czy A3, inne hamulce, droższe turbo, wtryski, koła itd..układ wydechowy..

A Lexus ok..tylko wg mnie dopiero IS 250 fajnie jedzie, albo np Gs300..ale to chyba nie ten budżet? chociaż w sumie z lat 90 powinno się do 20k coś złapać.
IS 200 fajne ale przy 155 koniach szału nie robi wg mnie, zapewne dobre prowadzenie, brzmienie ale elastyczność i dynamika średnia moim zdaniem.

Więc zależy czy sport = 6 sek do setki czy lepsze prowadzenie ale 8-9 do tej setki..z resztą w sumie to nie o setkę nawet chodzi, w 1,8T redukujesz bieg i odjazd wolnossaki muszą się nieźle wkręcić zanim poczujesz moc.

1,8T fajny silnik ale nie można Golfa, Leona, A3 utożsamiać z tym silnikiem jako auta na wieś z 1,6 czy tdi pod maską, bo te silniki są niby proste a jednocześnie skomplikowane także to takie wersje dla koneserów bym powiedział.
Lovato34
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wlkp
Prawo jazdy: 18 08 2002
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: VW Golf 4
Silnik: 1,8T
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

05 Cze 2016, 00:00

Zawsze zostaje mi zostanie przy a4 i podkręcenie jej do ponad 200 koni i takiego czarodzieja jakim jest Gregor znany z forum Audi. Przyznam szczerze, że trochę szkoda byłoby mi sprzedać audi. Zamontowałem nowe turbo, nowy rozrząd, skory jak nówki. Ale z drugiej strony jest ciekawość aby spróbować czegoś innego
dawbia24
Początkujący

Miejscowość: Szkarada

05 Cze 2016, 20:58

Autko z tego co piszesz masz zadbane, wiesz co masz, znasz je więc nie szukaj nic innego bo znależć w godnym uwagi stanie sportowe auto w PL jest dość trudne. Jak odczuwasz brak mocy to podkręć swoje 1.8 i ciesz się jazdą.
fygfy
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: BMW E46
Silnik: 2.0ci 143KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SsangYong Tivoli - druga generacja modelu
    Jesień 2019 to czas nowości SsangYong’a. Pierwszą z nich jest wprowadzenie na polski rynek nowej wersji Tivoli. Nowe Tivoli ma długość 4225 mm, szerokość 1810 mm oraz wysokość 1613 mm. W porównaniu do poprzedniej ...