Zmiana firmy ubezpieczeniowej.

14 Mar 2010, 14:00

Witam , niedługo ( za miesiąc) kończy mi sie polisa na auto i mysle nad zmianą firmy , ponieważ w Link4(aktualna polisa) jak dla mnie jest zbyt drogo i mozna tylko w 2 ratach zapłacic za polise, i ogólnie nasłuchałem sie wiele nieciekawych komentarzy na temat tej firmy. Dodam ze w linku przejełem ubezpieczenie poprzedniego własciciela pojazdu i za druga rate zapłaciłem prawie 900 zł... I teraz mam pytanie , auto jest zarejestrowane na mnie ( mam niecałe 20 lat i prawko troche ponad rok) i jako współwłaściciel jest mój tata ( 46 lat i prawo jazdy ponad 25 lat , tyle ze zadnych zniżek nie ma, bo nie miał nic na siebie rejestrowanego... ;/ ) czy moge nowa polise na tate zrobic (wtedy by było tylko 100% , a tak płace 120% ze wzgledu na mój wiek) , czy to nic nie da bo i tak jestem w dowodzie jako właściciel??
luki1304
Początkujący

Miejscowość: Piła

14 Mar 2010, 17:47

Można na współwłasność. Nie powinno być wtedy zwyżek. Wystarczy zapytać się agenta ubezpieczeniowego jaka byłaby różnica między ceną tylko na Ciebie i razem z ojcem.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

14 Mar 2010, 19:07

OK , ale chodzi mi głównie o to czy np moze tak być ze w dowodzie jesteśmy wpisani we dwóch , a ubezpieczenie bedzie stało tylko na jednego? Np tylko na mojego tate który jest wpisany w dowodzie jako współwłasciciel...
luki1304
Początkujący

14 Mar 2010, 19:13

luki1304 napisał(a):a ubezpieczenie bedzie stało tylko na jednego

Moze być tak..Ubezpieczenie jest zawsze/tak bynajmniej było/na głównego wlasciciela
ktory jest wpisany w DR... :!: :sad:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

14 Mar 2010, 19:45

W takim wypadku nic chyba nie bede mógł zrobić bo to ja jestem głównym wlascicielem pojazdu wpisanym jako pierwszy w dowodzie...
luki1304
Początkujący

14 Mar 2010, 19:49

luki1304 napisał(a): nic chyba nie bede mógł zrobić bo to ja jestem głównym wlascicielem pojazdu wpisanym jako pierwszy w dowodzie...

Raczej tak... :sad:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zadbaj o szyby i czyste światła
    Jazda samochodem z brudnymi szybami potrafi być bardzo niebezpieczna i znacznie ograniczać pole widzenia. Zwłaszcza zimą podczas opadów deszczu lub śniegu, gdy na drogach leży sól i błoto, które stale ...