Zmiana języka w komputerze pokładowym na polski w Peugeot 407 Sw.

26 Lis 2017, 18:38

Posiadam Peugeota 407 SW rocznik 2004 mam pytanko czy jest możliwość zmiany języka na polski.Bo nic nie kumam jak trzeba cokolwiek ustawić.
perzocikrysio
Nowicjusz

Zdjęcia: 5
Miejscowość: Łobez Zachodniopomorskie
Prawo jazdy: 02 06 1970
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Peugeot 407SW
Silnik: 2,0 TDI 135Km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

27 Lis 2017, 19:23

Menu - Personallsation Configuration - Choice of language. I wybierasz spośród kilku języków PL. Jeżeli masz...Bo jak auto nie było kupione w Polsce, tylko sprawdzone, to możesz nie mieć wgranego oprogramowania z polskim językiem. Obyś miał :wink:
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000

27 Lis 2017, 22:47

Auto zostało sprowadzone i nie ma języka polskiego czy można coś na to poradzić. :(
perzocikrysio
Nowicjusz

Zdjęcia: 5
Miejscowość: Łobez Zachodniopomorskie
Prawo jazdy: 02 06 1970
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Peugeot 407SW
Silnik: 2,0 TDI 135Km
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2004

29 Lis 2017, 11:50

Oczywiście że mozna - trzeba zmienić oprogramowanie. Można to zrobić albo w ASO albo w zwykłym serwisie, pod warunkiem, że będą mieli oprogramowanie z językiem polskim. Można też ściągnąć z neta, ale tego nie polecam, ponieważ często się zdarza, że w wyniku złego oprogramowania uszkodzeniu ulega radio. Poszukaj w necie - jest dośc sporo na temat zmiany oprogramowania na język polski.
Innym wyjściem, to zmienić na angielski. W necie jest instrukcja nawet do pobrania po polsku. A że menu nie jest jakieś wielkie, to w mig się nauczysz co gdzie i jak.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000

24 Mar 2020, 08:04

Może trochę odgrzeję ten temat. Niedawno kupiłem właśnie Peugota 407 SW i niestety z językiem Niemieckim :no: poszperałem w necie i najlepszą moim zdaniem opcją był zakup na allegro. Wszystkie informacje jak to zmienić nawet pomoc telefoniczna dzień po zakupie już miałem zmieniony język na polski :happy: [reklama]
Ostatnio edytowany przez MotoAlbercik, 29 Mar 2020, 20:09, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Reklama
Leopard2014
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody terenowe - do połowy lat 70
    Historia pojazdów mogących poruszać się w trudnych warunkach drogowych, czy wręcz po bezdrożach, jest tak stara, jak same wehikuły napędzane silnikami, takimi czy innymi. Pierwsze „samojazdy” – jak ...