REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
szybki napisał(a):Salgrim napisał(a):Ale e10 jest ponoć ciężkie, już mniej łupane. Podoba mi się przód typu jet w e10, jednak czytam o nim bardziej jak sportowym cywilniaku niż o rajdówce zamienionej na cywila - nie wiem, czy jasno się wyiraziłem.
Jest tak jak mówisz ale są pewne plusy chociażby dostępność gratów która jest lepsza, łatwiej o sztukę nie zajechaną i nie zardzewiałą... masa jest na minus ale są to różnice rzędu 50-60kg. więc bidy nie ma. Jedzie po programie tak samo jak e9 jak nie lepiej. No ale jest to cywil do sportu a e9 jest to sportowiec z możliwością cywilowania.
Salgrim napisał(a):Głupszy pomysł to ściągnąć r33 lub r34 GTR V-Spec. Wyliczyłem że w 70-80 tyś. powinienem się zamknąć ze sprowadzeniem. Tj. zakup w Jap, kontener, tłumaczenia, akcyza i oplaty.
Masz racje jest to na maxa głupi pomysł a ta kwota która wymieniłeś jest wstępem do tego żeby wsiąść do auta... ogólnie zamknąć gtr 33kę w 150k będzie problem (z przekładką) a 34 tak żeby coś pojeździć to 200k dopiero zaczynamy gadać.
Dochodzą jeszcze niuanse silnikowo napędowe a rb26 jest bardzo drogie w obsłudze + ma jeden temat którego nie przeskoczysz ... ale szkoda się rozwodzić tak na sucho![]()
p.s.
w.w gtr luki nawet nie stały obok gtra ogólnie przekładkę gtra trzeba liczyć około dużżżżo...
Salgrim napisał(a):No to evo, jak nic. E10 jest dużo, na bank coś wychacze. Do nissana mam ogromny sentyment po prostu - najfaniejsze przygody z sx miałem. Ale mitsu to klasa
No właśnie E10 jest sporo, jak patrzę po częściach to też tego jest. Sądzę też, że nie trzeba tam pchać worka kasy by dobić do 350-400 KM, W RB25 to wepchnąłem wór i to dopiero był wierzchołek.szybki napisał(a):Z e10 spokojnie sobie poradzisz bez napinania się. Ostatnio rozmawiałem z Panem od e10 to mówił mi że niepokojący jest fakt składania na bazie e10 rajdówek proto i wysysania z rynku częściMimo wszystko pocieszające jest to że e10 produkowano 6lat a dla porównania e9 2lata.
p.s.
Do sx też miałem sentyment ale trzeba przełknąć jego konstrukcyjne zacofanie no i sporo wad których nie widzi się na samym początku użytkowania.
Salgrim napisał(a):No właśnie E10 jest sporo, jak patrzę po częściach to też tego jest. Sądzę też, że nie trzeba tam pchać worka kasy by dobić do 350-400 KM, W RB25 to wepchnąłem wór i to dopiero był wierzchołek.
Salgrim napisał(a):E10 też poszukać w USA?
Dzięki śliczne za pomoc Szybkiszybki napisał(a):Salgrim napisał(a):No właśnie E10 jest sporo, jak patrzę po częściach to też tego jest. Sądzę też, że nie trzeba tam pchać worka kasy by dobić do 350-400 KM, W RB25 to wepchnąłem wór i to dopiero był wierzchołek.
400km/550nm po programie + wydech trzeba się dowiedzieć o śruby korb... w e9 potrzebne są śruby ale wymiana trwa 1g.Salgrim napisał(a):E10 też poszukać w USA?
Skup się na stanie ...