REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Salgrim napisał(a):Subaru WRX (GD).
Niestety nie jest mi tak różowo z nim. Samochód ten jest troszkę jak jajko, z każdej strony ostrzegają mnie ludzie przed: pałowaniem spod świateł (napędy), szybko paląca się wiskoza i problemami z serwisem (nikt, go nie chce robić, chyba, że specjalizuje się w Subaru.
Auto fajnie się zbiera, super trzyma drogi, ale nie mam z niego funnu zbytnio.
Wcześniej jeździłem SX200 S13, ze zmodyfikowanym CA18DET i tak każdy zakręt był okazją, żeby sobie polatać i to było fajne.
Dlatego myślę o sprzedaniu Subaru i dołożeniu kasy na:
- Lancer EVO 8,9 - jak tutaj jest z napędem? WIem, że o AWD trzeba dbać, wiem jak to robić, ale czy też umiera tak szybko jak w WRX?
- Supra Mk3, albo jak znajdę MK4 - strasznie mi się podoba.
- Skyline (przerobiony) z RB25.
- Sx 200 S14 już z SR20DET
Co jeszcze byście polecali z japońskich turbo zabawek? Może coś pominąłem, o czymś zapomniałem.
Kieł napisał(a):Lexus IS300 i dorzucić oryginalny kompresor od TTE albo coś innego zmodzić
Salgrim napisał(a):A S14 swapować na RB25?
Salgrim napisał(a):Szukam też Sunny GTiR, ale to też cholernie ciężko namierzyć
Salgrim napisał(a):Ale w polsce znaleźć 8 czy 9 to cholernie ciężka sprawa.
A jak wygląda wyposażenie z USA? Bo np. WRX czy STI zostały wypatroszone mocno w USA (np. 4 tłokowe zaciski z UE zamieniono na 2 tłokowe).szybki napisał(a):Salgrim napisał(a):Evo 9. A warto poszukać za granicą? Bym sobie zrobił wycieczkę
Prędzej z usa ze względu na wersje rs i mr a z EU+CH tylko ze względu na stan ale cena będzie dużo wyższa.
Salgrim napisał(a):Na evo też tak cięto?
Ale e10 jest ponoć ciężkie, już mniej łupane. Podoba mi się przód typu jet w e10, jednak czytam o nim bardziej jak sportowym cywilniaku niż o rajdówce zamienionej na cywila - nie wiem, czy jasno się wyiraziłem.szybki napisał(a):Salgrim napisał(a):Na evo też tak cięto?
W evo nic nie cięto a nawet dokładano np: pasywny dyfer za który w eu trzeba dać 8k razem z sankami i półośkami...
Generalnie nie porównuj mitsu do subaru nawet sti bo tam gdzie sti mówi papa tam e9 mówi witam![]()
Ogólnie sti podobno wygrywa trwałością skrzynki 6b i lepiej jedzie na szutrach.
O skrzynce napisałem podobno no bo 1 na 100 sti ma parametry seryjnego e9 po programie i wydechu gdzie można przyjąć że w świecie evo9 1 na 100 nie ma tych modów...
Ogólnie fajną opcją jest e10 tylko bardziej cywilizowaną a co za tym idzie mniej hardcoru
Salgrim napisał(a):Ale e10 jest ponoć ciężkie, już mniej łupane. Podoba mi się przód typu jet w e10, jednak czytam o nim bardziej jak sportowym cywilniaku niż o rajdówce zamienionej na cywila - nie wiem, czy jasno się wyiraziłem.
Salgrim napisał(a):Głupszy pomysł to ściągnąć r33 lub r34 GTR V-Spec. Wyliczyłem że w 70-80 tyś. powinienem się zamknąć ze sprowadzeniem. Tj. zakup w Jap, kontener, tłumaczenia, akcyza i oplaty.