REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Był zapchany?pepe03 napisał(a):Przyczyna to katalizator
No to trochę dziwne bo w sumie piszesz że w większości robisz trasy i olej regularnie zmieniasz więc raczej nie powinien być zapchany mając powyższe na uwadze.pepe03 napisał(a):Wygląda na to, że był zapchany
No to kiepsko ;/ może podsumuj jakie aktualnie błędy występują? Bo z tego co widzę doszedł nowy problem z uruchomieniem silnika.pepe03 napisał(a):Niestety to nie był katalizator, błędna diagnoza i kilka stów w plecy. Silnik w zasadzie zachowuje się podobnie, a w dodatku dalej łapie
te same błędy czyli katalizator i jakiś system umożliwiający rozruch silnika.
Przypomnisz jaki to był błąd jego numer bo nie mogę go namierzyć w temaciepepe03 napisał(a):Ten błąd pojawia się razem z usterką katalizatora.
Super, wygląda na to że winna była cewka która być może już nie domagała ale nie na tyle żeby wyrzucić błąd.pepe03 napisał(a):Ponowne czyszczenie przepustnicy i wymiana cewki zapłonowej.
Samochód jeździ idealnie, podczas zmiany biegu obroty spadają szybciej i
nie idą w górę. Przejechałem już naprawdę spory dystans i jest dobrze,
usterka katalizatora nie występuje
Być może był już problem z napięciem na cewce paliwo nie dopalało się przez słabszą iskrę wtedy wchodziło że katalizator nie domaga. Cewka mogła być na granicy błędu jak już wcześniej napisałem. To takie moje przypuszczenia.pepe03 napisał(a):Nie rozumiem dlaczego komputer
sygnalizował niską wydajność katalizatora i tym bardziej nie wiem dlaczego check engine nie wyłapał problemu z cewką.