Zmieniacie już opony?

07 Mar 2009, 16:14

jak myślicie zmieniać już kapcie na letnie? W sumie u mnie pogoda jest już przyzwoita - nawet świeci słońce i konkretnie czuć wiosnę :D Raczej nie powinien wrócić śnieg wiec chyba już nie ma sensu jeździć na zimówkach a potem sterczeć w kolejce. Pytam się, bo muszę kupić nowe letnie i zamierzam od razu je założyć. Mam już upatrzone wypasione goodyeary u mojego wulkanizatora. Widzieliście jak wyglądają eagle f1 gsd? Są rewelacyjne. Tylko kiedy jechać i założyć?
Odi memorem comptorem - nienawidzę przy piciu kompana o dobrej pamięci :D
Mister F1
Nowicjusz
Awatar użytkownika

07 Mar 2009, 16:20

ja bym się jeszcze z tym wstrzymał
matttias1234
Zaawansowany

Miejscowość: Dolnyśląsk

07 Mar 2009, 16:27

Ja narazie nie zmieniam temperatury u mnie są w okolicach 2-3 C więc jeszcze troche za zimno, lekki deszczyk, temp spadnie w nocy do 0 i juz mamy gololedź więć lepiej jeszze trochę poczekać. Ja tam nie obawiam kolejek bo sam se zmieniam :)
BMW- Biała Może Więcej
zbychu57
Aktywny

Miejscowość: Białystok

07 Mar 2009, 17:01

opony mozesz zakupic bo jak mowisz ze fajne ale z wymiana sie wstrzymaj przynajmniej do polowy marca,bo u mnie tak samo bylo jak pisales sloneczko,wmiare cieplo (10-12C) ale wlasnie dzis zaczal sypac snieg zpowrotem :?
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Mar 2009, 02:19

Ja też się zastanawiam nad zmianą, ale nasz klimat zmienny jest ;p
Requiem for a Dream.
Piter
Stały forumowicz

Zdjęcia: 239
Miejscowość: Kłodzko
Prawo jazdy: 15 03 2007
Auto: Audi A6 C5
Silnik: 1.9 TDI 131KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

08 Mar 2009, 08:22

No to dziś w Augustowie zasypało ulice :lol: Radziłbym nie zmieniać! :)
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Augustów
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niepowtarzalny Opel ADAM w modnym segmencie A
    Opel ADAM niewielki pojazd o długości zaledwie 3,7 i szerokości 1,97 metra (wraz z lusterkami bocznymi) oferuje praktycznie nieograniczone możliwości w zakresie zaspokajania indywidualnych potrzeb użytkowników. Na ...

08 Mar 2009, 10:28

no u mnie od wczoraj sypie :?
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

08 Mar 2009, 10:50

Jak widać zima jeszcze daje znać o sobie i w mazowieckim np troche śniegu jeszcze napadało więc myślę że jeszcze ze dwa tygodnie może trzy lepiej poczekać z tą zmianą, po co sie spieszyć.
pirlo333
Początkujący

08 Mar 2009, 12:12

kiedys slyszalem ze powinno sie zmieniac jesli srednia dobowa temp z ostatnich trzech dni przekroczyla 7 stopni
NFSU9
Aktywny

Miejscowość: WWA
Auto: 350z
Silnik: 3.5v6 300km

08 Mar 2009, 13:57

U nas sypie cały czas.. na drogach z 20-30 cm
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

08 Mar 2009, 14:40

kurde u mnie tez nie ciekawie za oknem. Zastanawiam się czy długo tak będzie? Przecież idzie wiosna. Coraz cieplej będzie :D
Kurde, sam nie wiem co teraz robić z tymi oponami :x Z jednej strony zaryzykowałbym dla tych goodyearów (ze względu na atrakcyjną cenę i wygląd). Kupiłbym je i od razu załozył ale z drugiej strony może dogadam sie z wulkanizatorem i poczekam jeszcze ze dwa tygodnie 8)
Mister F1
Nowicjusz
Awatar użytkownika

08 Mar 2009, 21:04

Nie obawiaj się wiosennych kolejek, każdy w innum momencie uzna, że juz nadszedł czas na zmianę opon. Tylko jesienią, jak spadnie pierwszy śnieg kolejki robia sie gigantyczne :D
Trabant-moj mały świat...
Hajs
Początkujący
Awatar użytkownika

12 Mar 2009, 12:51

obserwuje pogodę przez cały tydzień i postanowiłem zaryzykować. Jak to się mówi: raz kozie śmierć :D Wulkanizator powiedział, że czekać mogę ale jak sie trafi ktoś kto będzie chciał te opony to mu je sprzeda. Mówi, że boi się kryzysu :lol: . Powiedział, że jak wezmę je do soboty cały komplet to da mi jeszcze 5% rabatu od tego co mi teraz zaproponował 8) . To jego ostatni komplet tego modelu goodyeara i może chce zostać sprzedawcą miesiąca :mrgreen: . W każdym razie zdecydowałem sie i jutro po południu jadę do niego. Mam nadzieję, że zima nas już nie zaskoczy :wink:
Mister F1
Nowicjusz
Awatar użytkownika

12 Mar 2009, 14:26

U mnie zaskakuje codziennie - dopiero sypał śnieg ostro a po chwili słońce.. już mam dość najbardziej tej wody jaka się robi. A Ty tych opon nie możesz kupić i sobie poczekać jeszcze ze 2 tygodnie?? Założy Ci później może..
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9

12 Mar 2009, 15:32

No i u nas w Augustowie znów przysypało i w tej chwili pada :lol:
slowik93
Aktywny
Awatar użytkownika