Zmienić 1.5 dci na lpg?

12 Lis 2017, 18:52

Cześć,

konkretne pytanie, obecnie poruszam się clio II 2003 r 1.5 dci 65 km, złego słowa na silnik nie powiem, ale wyposażenie nie spełnia moich oczekiwań.
Do pracy przemieszczam się robiąc tygodniowo 300-400 km drogami lokalnymi i trochę po mieście, Zastanawiam się czy korzystniej i oszczędniej było by sprzedać clio i kupić coś w benzynie i założyć lpg na takie trasy. Budżet ok 10 tys. na samo auto (lpg i serwis na start dołożę)
Clio jest oszczędne, ale czy można bardziej w nieco lepszym wyposażeniu (najbardziej zależy mi na klimatyzacji)
apacz
Nowicjusz

Auto: Clio II

12 Lis 2017, 19:58

Zależy ile tam masz przebiegu nastukane, 1.5 to loteria jednemu chodzi super a drugi non stop ma problemy. Kolejna sprawa to chyba masz świadomość że za takie clio bez klimy to pieniędzy się nie nabierzesz?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

12 Lis 2017, 22:40

Z silnikiem nie mam problemów najmniejszych, zrywny i dobrze pracuje. Przejechane +210 000 km. Mam świadomość ile to auto jest warte, nie chodzi o to aby clio pokryło coś co będzie ewentualnie nawet 3x droższe na starcie. Zależy mi na małej awaryjności, benzyna + lpg. Lubię sam ogarniać temat napraw, więc w granicach możliwości sam robiłbym serwis.
apacz
Nowicjusz

13 Lis 2017, 00:32

No nie sprecyzowałeś czego teraz oczekujesz, miało by być to większe auto? Mniejsze? Starsze? młodsze?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

14 Lis 2017, 12:02

Kwota 10k, ta sama wielkość lub min. większe od Clio, dużo jeżdżę sam. Klimatyzacja.
apacz
Nowicjusz

14 Lis 2017, 12:25

Za 10k powinieneś znaleść Grande Punto do poprawek.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak dbać o akumulator? - kilka porad
    Akumulatory w naszych autach najczęściej "padają" zimą. Przyczyn nie zawsze jednak trzeba szukać w niskiej temperaturze zimowych miesięcy. Czasami problemy zaczynają się dużo wcześniej. Akumulator jest zbiornikiem prądu. ...