18 Lut 2009, 15:47
Czasami jest tak,że samochód otworzysz zwykłym śrubokrętem...Albo innym kluczykiem - tak było np. we Fiatach 125 i 126 oraz w starszych modelach Polonezów.Ale w VW raczej takie coś się nie zdarzało.Ale to tylko odnosi się do drzwi.Natomiast co do stacyjki,to raczej jest to niemożliwe,aczkolwiek można dorobić kluczyk do konkretnego zamka,w tym przypadku stacyjki.
Nie wiem jakie procedury ma policja,ale wydaje mi się,że powinien przyjechać technik policyjny,który wie,jak sprawdzić numery samochodu i który wie,gdzie powinien być numer nadwozia/podwozia i wie,jak sprawdzić,czy numery nie są przebite lub wspawane.A numery nadwozia/podwozia są najważniejsze.No i wg mnie,jeżeli istnieje wielkie prawdopodobieństwo,że samochód jest kradziony(pasujące kluczyki,zamalowana tabliczka),to powinni go zabrać na parking policyjny w celu sprawdzenia.
Jeżeli masz zastrzeżenia co do policjantów,to zawsze możesz złożyć na nich skarę(oczywiście najlepiej pisemnie z potwierdzeniem).Wg mnie powinni oni byli sprawdzić numery nadwozia/podwozia,bo te są najważniejsze w całym samochodzie.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...