Znalezienie nabywcy samochodu - realne?

27 Sty 2018, 16:47

Witam,

7 lat temu sprzedałame samochód, niestety nie zgłosiłem tego nigdzie. Kupujący nieprzerejstrował samochodu, dalej widnieje w CEPIK jak mój. Przychodzą mandaty ale może być nawet gorzej jak coś wywinie.

Niestety odnalezienie umowy KS może być trudne, danych do niego już też nie posiadam.

Jakieś wyjście z tej sytuacji? Jak odnaleźć kupującego? Gdzie to zgłosić?
adamokon01
Obserwowany

Auto: Nissan

27 Sty 2018, 17:58

No jedyne wyjście z sytuacji to znaleźć umowę, jakbyś chociaż VIN gdzieś miał lub numer rejestracyjny to można było by coś zdziałać na Policji lub w agencji ubezpieczeniowej a tak to lipa. Jedyne wyjscie jakie przychodzi mi do głowy to żebyś poszedł to agencji ubezpieczeniowej podał swoje dane i jakie to auto i przedstawił sytuację, może będą tak mili i podadzą Ci dane nabywcy bo raczej ubezpiecza samochód.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

27 Sty 2018, 20:54

nr rejestracyjny znam ale w/g bazy UFG tej publicznej samochod nie jest nigdzie ubezpieczony :) a wiem ze jezdzi... pozostaje obdzwonic wszystkie towarzystwa i moze tak ustalic...
adamokon01
Obserwowany

Auto: Nissan

28 Sty 2018, 10:30

Towarzystwa ubezpieczeniowe mają system ze sobą połączony (jedynie może PZU odbiega) więc jeżeli oc jest opłacone to i taka informacja jest dostępna w większości TU.
Umowe i tak musisz znaleźć żeby wymigać się od mandatów i ewentualnej kary z FG.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    BMW 1602 Electric (1972) - samochód elektryczny
    Począwszy od 1969 r. BMW skonstruowało dwa eksperymentalne pojazdy na podstawie BMW serii 02 w celu przetestowania właściwości napędu elektrycznego w praktyce. Funkcję manualnej skrzyni biegów przejął silnik bocznikowy ...