Kupiłem Alfę a w dowodzie jest Fiat - co zrobić?

22 Sty 2018, 13:38

Witam,

Szukam informacji w podobnym temacie.

Kupiłem Alfę Romeo 147 w Niemczech (auto było już wymeldowane, zostało przywiezione na lawecie) Okazuje, się, że mam problem z niemieckim dowodem rejestracyjnym (w polu D.3 FIAT PUNTO, Pole 2. FIAT(I) ). Nr VIN pojazdu się zgadza (dokumenty - auto), a po wyszukiwaniu w wyszukiwarce VIN wszystko jest OK, ZAR93700003090399. Diagnosta na przeglądzie w Polsce powiedział mi, że może wpisać w uwagi, że to nie jest FIAT tylko Alfa Romeo. Jednak w wydziale komunikacji powiedziano mi, że nic to nie da. Według urzędnika mam ten problem rozwiązać w niemieckim urzędzie.

Zatem, chciałbym zapytać, czy miał ktoś podobny problem?

Pozdrawiam i proszę o pomoc,
Piotrek.
piotrek2104
Obserwowany

Auto: Alfa Romeo 147
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

26 Sty 2018, 10:31

Próbowałeś skomunikować się z tym niemieckim urzędem? Zadzwonić lub wysłać maila w tej sprawie?

Moim zdaniem problem powinni pomóc rozwiązać w naszym urzędzie tym bardziej że po nr VIN wszystko wychodzi tak jak powinno być. Oni są w stanie szybciej wyjaśnić taki problem.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najmocniejsze limuzyny V8
    Sprzedaż najmocniejszych samochodów w klasie premium niezmiennie rośnie odnotowując kolejne rekordy. Dobrym przykładem na potwierdzenie tego trendu jest dynamicznie rozwijający się polski rynek. Piękne i szybkie limuzyny ...