Zniekształcony dźwięk przy odtwarzaniu muzyki wejściem AUX

18 Paź 2018, 21:36

Witam wszystkich, mam następujący problem. Podczas odtwarzania muzyki wejściem AUX z telefonu komórkowego przy włączonym silniku samochodu podłączyłem telefon do ładowarki na wejście dla zapalniczki. To było pierwsze ładowanie w ten sposób, nigdy wcześniej nie używałem ładowarki samochodowej, awaryjnie pożyczyłem ją od znajomego wiedząc, że lada moment rozładuje mi się telefon. Niezwłocznie po podłączeniu głośniki z których dotychczas leciała muzyka wydały pisk i zgrzyt. Odłączyłem niezwłocznie telefon od ładowarki i więcej jej już nie użyłem. Okazało się, że dźwięk odtwarzany przez wejście AUX, który dotychczas był bez zarzutów nagle zaczął zniekształcać się, szczególnie w obszarze bassu. Czysto wokalne partie dalej słychać w porządku lub przy odpowiednio ściszonym radiu. Opisany wyżej problem nie występuje przy odtwarzaniu muzyki z radia FM i płyt CD. Czy ktoś pomógłby mi w zdiagnozowaniu przyczyny problemu i jak to naprawić?
puchatyy
Obserwowany

18 Paź 2018, 21:39

uszkodzony kabel lub gniazdo, ładowarka to porostu zbieg okoliczności
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

19 Paź 2018, 11:43

Być może kabel jest tu winy w samochodzie kabel łączący telefon z radiem najlepiej jak by był ekranowany wtedy nie powinno być tego typu problemów.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co nam grozi za używanie telefonu podczas jazdy?
    Polscy policjanci karali w zeszłym roku blisko 250 osób dziennie za korzystanie z telefonu podczas jazdy! Używanie smartfonu, gdy prowadzimy samochód, może doprowadzić do wielu niebezpiecznych sytuacji na drodze. ...