Znizki po wspólwłascicielu ??

27 Maj 2010, 18:01

Ubezpieczyłem samochód 2 lata temu ja jako właściciel i ojciec jako współwłaściciel. Ja miałem zniżek 0 a ojciec 60 jak ubezpieczałem I nie wiem jak jest ze znizkami gdybym np. chciał ubezpieczyć na siebie drugi samochód to czy zniżki przejdą mi z ojca czyli 60% czy tylko wypracowane przeze mnie te 20?
irekkk
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

27 Maj 2010, 18:55

przez 2 lata masz 0 dopiero od 3 się zbiera :wink: no chyba że promocja jakaś,
ale zniżek po Tacie nie odziedziczysz musisz swoje wypracować
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

28 Maj 2010, 15:33

irekkk napisał(a):Ubezpieczyłem samochód 2 lata temu ja jako właściciel i ojciec jako współwłaściciel. Ja miałem zniżek 0 a ojciec 60 jak ubezpieczałem I nie wiem jak jest ze znizkami gdybym np. chciał ubezpieczyć na siebie drugi samochód to czy zniżki przejdą mi z ojca czyli 60% czy tylko wypracowane przeze mnie te 20?

W Twojej sytuacji przysługuje ci 20% wypracowanych zniżek, jeśli ubezpieczasz się bez współwłaściciela. Ubezpieczyciel bierze pod uwagę pełne lata bezszkodowej jazdy. Zwróć jednak uwagę w jaki sposób nalicza zniżki ubezpieczyciel, u którego zamierzasz się ubezpieczyć. W Link4 naliczamy zniżki według zasady każdy rok bezszkodowej jazdy przekłada się na 10% zniżki. Czyli po dwóch latach bezszkodowej historii – przyznamy Ci 20% zniżki na ubezpieczenie OC lub Pakiet. Przy wyborze ubezpieczyciela zwróć też uwagę na takie opcje, jak możliwość przeniesienia swoich zniżek z polisy OC na AC – te i inne zniżki (polecanie ubezpieczenia, za płatność kartą kredytową, dedykowaną rodzicom) mogą skutecznie obniżyć cenę ubezpieczenia np. w Link4.
Ekspert_Link4
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak bezpiecznie jeździć w trudnym terenie?
    Poruszanie się po trudnym terenie dla jednych jest przyjemnością, dla innych koniecznością. Dobrze, jeśli w naszych podróżach towarzyszy nam samochód napędzany na 4 koła, przygotowany na pokonywanie bezdroży. ...
    MOTO Session 2013 / relacja
    Moto Session 2013 to wielkie lubelskie święto motoryzacji, na którym zaprezentowały się aż 22 marki. Najnowsze modele wielu marek samochodów kusiły wielbicieli nowinek motoryzacyjnych. Dzięki motocyklom i samochodom ...