irekkk napisał(a):Ubezpieczyłem samochód 2 lata temu ja jako właściciel i ojciec jako współwłaściciel. Ja miałem zniżek 0 a ojciec 60 jak ubezpieczałem I nie wiem jak jest ze znizkami gdybym np. chciał ubezpieczyć na siebie drugi samochód to czy zniżki przejdą mi z ojca czyli 60% czy tylko wypracowane przeze mnie te 20?
W Twojej sytuacji przysługuje ci 20% wypracowanych zniżek, jeśli ubezpieczasz się bez współwłaściciela. Ubezpieczyciel bierze pod uwagę pełne lata bezszkodowej jazdy. Zwróć jednak uwagę w jaki sposób nalicza zniżki ubezpieczyciel, u którego zamierzasz się ubezpieczyć. W
Link4 naliczamy zniżki według zasady każdy rok bezszkodowej jazdy przekłada się na 10% zniżki. Czyli po dwóch latach bezszkodowej historii – przyznamy Ci 20% zniżki na ubezpieczenie OC lub Pakiet. Przy wyborze ubezpieczyciela zwróć też uwagę na takie opcje, jak możliwość przeniesienia swoich zniżek z polisy OC na AC – te i inne zniżki (polecanie ubezpieczenia, za płatność kartą kredytową, dedykowaną rodzicom) mogą skutecznie obniżyć cenę ubezpieczenia np. w Link4.