Znizki po wspólwłascicielu ??

27 Maj 2010, 18:01

Ubezpieczyłem samochód 2 lata temu ja jako właściciel i ojciec jako współwłaściciel. Ja miałem zniżek 0 a ojciec 60 jak ubezpieczałem I nie wiem jak jest ze znizkami gdybym np. chciał ubezpieczyć na siebie drugi samochód to czy zniżki przejdą mi z ojca czyli 60% czy tylko wypracowane przeze mnie te 20?
irekkk
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

27 Maj 2010, 18:55

przez 2 lata masz 0 dopiero od 3 się zbiera :wink: no chyba że promocja jakaś,
ale zniżek po Tacie nie odziedziczysz musisz swoje wypracować
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

28 Maj 2010, 15:33

irekkk napisał(a):Ubezpieczyłem samochód 2 lata temu ja jako właściciel i ojciec jako współwłaściciel. Ja miałem zniżek 0 a ojciec 60 jak ubezpieczałem I nie wiem jak jest ze znizkami gdybym np. chciał ubezpieczyć na siebie drugi samochód to czy zniżki przejdą mi z ojca czyli 60% czy tylko wypracowane przeze mnie te 20?

W Twojej sytuacji przysługuje ci 20% wypracowanych zniżek, jeśli ubezpieczasz się bez współwłaściciela. Ubezpieczyciel bierze pod uwagę pełne lata bezszkodowej jazdy. Zwróć jednak uwagę w jaki sposób nalicza zniżki ubezpieczyciel, u którego zamierzasz się ubezpieczyć. W Link4 naliczamy zniżki według zasady każdy rok bezszkodowej jazdy przekłada się na 10% zniżki. Czyli po dwóch latach bezszkodowej historii – przyznamy Ci 20% zniżki na ubezpieczenie OC lub Pakiet. Przy wyborze ubezpieczyciela zwróć też uwagę na takie opcje, jak możliwość przeniesienia swoich zniżek z polisy OC na AC – te i inne zniżki (polecanie ubezpieczenia, za płatność kartą kredytową, dedykowaną rodzicom) mogą skutecznie obniżyć cenę ubezpieczenia np. w Link4.
Ekspert_Link4
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Model studyjny BMW Gina Light 2008
    BMW Group Design przedstawiło model studyjny BMW Gina Light w odpowiedzi na debatę dotyczącą cech, które ukształtują motoryzacyjny krajobraz jutra. Pojazd zbudowany jako projekt doświadczalny prezentuje wizję przyszłości ...