Zostalem oszukany

08 Gru 2009, 12:26

witam mam problem kupilem samochod od w komisie i otrzymalem zle dokumentyi nie moge zarejestrowac auta nie moge doprosic sie o przeslanie mi poprawnych dokumentow czy moge zwrocic auto i odzyskac swoje pieniadze?? do kogo mam sie zglosic z tym problem czy policja wystarczy? prosze o pomoc
bereziu
Nowicjusz

Miejscowość: konin

08 Gru 2009, 12:31

Na początek postrasz komis policją, jak nie pomoże to idź na policję.
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

08 Gru 2009, 13:58

Zależy co to znaczy złe - z błędem, nie od tego samochodu, czy sfałszowane? Jeśli jest to jakiś błąd, to może wystarczy go sprostować (niepoprawne nazwisko). Oczywiście do tego też potrzebna jest druga strona. Jeśli są fałszywe, czy też ewidentnie źle wypisane (rocznik, jakieś numery), a komis nic z tym nie robi, to jak najbardziej idź na policję. Choć najpierw przeszedł bym się do komisu, nie dzwonił, nie pisał, tylko poszedł dowiedział się co i jak. Nie będzie wtedy możliwości nie odbierania telefonu, nie odpisywania.
Smerda_Jajeczny
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: \/\//\\/\//\

20 Lut 2012, 20:00

Witam serdecznie ja mam dokładnie ten sam problem kupiłem niedawno auto w komisie od gościa który okazał się totalnym oszustem!raz że przypicował Auto tak że chodziło przez pierwszy tydzień jak ta lala dwa że niedał mi wszystkich dokumentów jakie są potrzebne do rejestracji Auta o czym dowiedziałem się dopiero w urzędzie przy przerejestrowaniu że nie mam umowy nabycia tego auta przez komis!Kupowałem auto w komisie po raz pierwszy i myślałem że to będzie raczej pewna inwestycja wiedziałem że komisy sprzedają samochody na fakture i taką mi wystawił myślę że to komis powinien sam wiedzieć jakie dokumenty powinien przekazać nowemu nabywcy wpakowałem w auto już jakieś tysiąc złoty i d..a auto jest cały czas nie przerejestrowane bo Ten super HANDLARZ ma mie gdzieś ani myśli dać mi reszte papierów i też nie wiem co robić czy zgłosić sprawe na Policje czy co z tym fantem dalej robić?To jest moje GG napisz jak załatwiasz sprawę lub załatwiłeś38933938 A przy okazji przestrzegam wszystkich przed komisem w Sieradzu woj Łódzkie
siwy72
Obserwowany

Prawo jazdy: 09 06 2001
Auto: Mazda 323

25 Lut 2012, 03:25

Zgłoś sprawę na policję.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

29 Lut 2012, 21:17

Zgłoszenie sprawy na policję, to jak pisze kolega wyżej jedyna rozsądna droga.
EuCO
Nowicjusz

02 Mar 2012, 16:01

Napisz może u jakiego handlarza kupowałeś, jako przestroga dla inny 8)
emilie
Początkujący

Auto: Audi Q7