Zróżnicowane ceny aut w realu i internecie POMOCY !!

18 Maj 2014, 16:52

Witam, zastanawia mnie pewien fakt, znajomi mają auta, pytam się ich o orientacyjne ceny tych aut, a oni podają wartość średnio o 2-3 tyś niższą niż w internetowych ogłoszeniach, np berlingo 2000r. 1.9 diesel w internecie ceny 8-10 tyś a znajomy mówi że 6 warte ( nigdy nie bite, przebieg autentyczny, bo ma od nowości ) tak samo inny znajomy ma bmw e46 w skórze silnik 3.0 co do bicia i przebiegu to już nie mam pewności, ale mówi, że warte ledwo 15 tyś, a w internecie ceny takich są na poziomie 18 tyś +.... i takich przykładów mam wiele... Wytłumaczy mi to ktoś, będę niezmiernie wdzięczny? ;)
Pizmok11
Obserwowany

Prawo jazdy: 08 08 1996
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: SZUKAM PIERWSZEGO AUTA :)

18 Maj 2014, 17:40

Mają auta w kiepskim stanie, a poza tym trochę racji też, bo ceny tranzakcyjne często mocno odbiegają od ogłoszeniowych.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

18 Maj 2014, 18:30

To oczywistym jest że teoretyczna cena siłą rzeczy podlega negocjacji. W realu cena kupna/sprzedaży jest niższa niż było ogłoszeniu.
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LS 500h - luksusowa limuzyna
    Najnowsza luksusowa limuzyna Lexus LS 500h jest już w Polsce. Pierwszy pokaz tego modelu odbył się 2 sierpnia 2017 roku w Sali Koncertowej w Szczecinie. W ciągu najbliższego miesiąca samochód zostanie zaprezentowany ...