Żuk - gaz, trwałość

29 Paź 2013, 21:44

Witam Was!
Razem z kilkoma kumplami planujemy wyprawę Żukiem po Europie i mam do Was pytanie, właściwie to kilka pytań:
Ile kosztuje założenie gazu do Żuka? I czy miałby on jakieś problemy z przejechaniem do Hiszpanii i z powrotem(tak mniej więcej). Planujemy kupić Żuka, który jeździł w straży, bo wydaje mi się, że tam są one w miarę zadbane i nie wyjeżdżone.
Pozdrawiam!
pank95
Obserwowany

Auto: Mazda 626

30 Paź 2013, 13:59

No w sumie trochę ryzykowna sprawa wybierać się w taką trasę "żukietą" ale z drugiej strony - "kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana" :D

Powodzenia!
michal225
Nowicjusz

Auto: Audi

12 Sty 2015, 21:15

Koszt wymiany instalacji na gazową może być podobny tak jak w przypadku każdego innego samochodu. Instalacja gazowa zalecana jest dla ludzi którzy bardzo dużą jeżdżą, wtedy inwestycja szybko się zwraca. :)
kolakola
Nowicjusz

Auto: Seat Leon

26 Sty 2015, 22:33

po 1 jeśli oryginalna żukieta to masz całe 50 koni i 3 biegową skrzynie jeśli kombinowana może być 4 ale 2 biegi niesynchronizowane
troche dramat do jazdy do hiszpani, jeździłeś kiedyś żukiem? wiesz jak się tym jeździ? znasz się na mechanice? potrafisz wyczyścić i poskładac gaźnik? o szybkim remoncie nie wspominając?

auta po straży to zwykle największe padaki jakie są dostępne.... ogólnie żuk fajny jako auto wyjazdowo-kempingowe ale nie z orginalnym napędem, a przynajmniej nie całkiem
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

16 Kwi 2015, 19:29

Wierze w Was!
Ja z Płocka do Iławy pojechałem sam z kobitką i przyprowadziłem ARO 10.4
Każdy gadał mechanik gadał co ty robisz. kupiłem sam obrabiam sam i tylko parownik mi majster zmienił. To ma silnik od Daćki 1.4 i nie nic w sklepach do nich teraz ale powoli kupiłem wszystko. Trzeba tylko dłużej poszukać. Gaz do żuka to tak proste że każdy sobie poradzi. Pomyślcie o używanej z papierami. Po co przepłacać a grosze kosztuje używka.
mroczki1978
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 05 1995
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: mondeo mk2
Silnik: 2.5 170
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Rok produkcji: 1999

12 Cze 2015, 19:08

myślę że to jest kiepski pomysł. Lepiej kupić starego transita czy VW. Za cenę żuk+instalka już coś kupisz a auta nie do zajebania
runForestRun
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 03 2005
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: nie mam
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volvo 900 - samochód do driftu
    Volvo pożegnało się już z napędem na tył, ale kiedyś sprawy miały się zupełnie inaczej. A modele z serii 200, 700 i 900 wychowały wielu skandynawskich rajdowców i drifterów, którzy za ich kierownicą ćwiczyli ...
    Jak wytatuować samochód? Nietypowy poradnik
    Kiedy przychodzi czas, by stworzyć pierwszy w historii wytatuowany samochód, nie ma czasu na kompromisy. Symetryczny wzór nad tylnym zderzakiem, niewielki symbol nad kołem czy napis widoczny tylko dla wybranych ...

15 Cze 2015, 14:10

mroczki1978 napisał(a):Gaz do żuka to tak proste że każdy sobie poradzi. Pomyślcie o używanej z papierami
nie wolno przekłądać instalacji gazowej
pocieszny
Forumowicz VIP

15 Cze 2015, 19:05

Jak nie można. Jeśli papiery (faktura za instalacje kupi za 150zł) a butla ma ważną legalizację to można. I tak podstępluje diagnosta i do wyfziału komunikacji i już.
Pozdrawiam.
mroczki1978
Obserwowany

Prawo jazdy: 10 05 1995
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: mondeo mk2
Silnik: 2.5 170
Paliwo: Benzyna + LPG

15 Cze 2015, 20:12

bo trzyma Cie rozporządzenie ministra w sprawie zmian konstrukcyjnych i tego co można a czego nie można w pojazdach, o homologacji nie wspomnę ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

24 Cze 2015, 09:06

Przemyślcie jeszcze raz - to jest daleka trasa. Kiedyś wybraliśmy się z mężem starym volkswagenem busem do Zakopanego i pod Nowym Targiem szukaliśmy już mechanika :)
KasiaMikina
Początkujący

Prawo jazdy: 19 03 1982
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Volvo V40
Silnik: 1.9
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

18 Sie 2015, 15:56

Żukiem na gaz przez Europę? Kaskaderzy :D
flisek
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 05 2008
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Honda Civic
Paliwo: Diesel

18 Sie 2015, 18:20

pocieszny
Forumowicz VIP