Żwawe autko do 9-10tyś

19 Kwi 2011, 16:21

Czesc,
Chcę kupić dla siebie nowe auto. Cena do około 9-10 tyś.
Zależy mi na czymś szybkim (mniej więcej do maksymalnie niskich 9 do setki), w miarę nowożytnym (roczniki powiedzmy nie starsze niż 1996) koniecznie z LPG i klimatyzacją.
Jestem młodą osobą więc wiadomo - koszty utrzymania nie jakieś porażające ;)
Rocznie będę pokonywać około 7,5 - 9 tyś km.
Podobają mi się właściwie samochody o usportowionym wyglądzie:
* Hyundai Coupe RD1 2.0 /ewentualnie RD2 2.0 (głownie za wygląd i skórzane obicia)
* Ford Cougar 2.5 (chociaż jest trochę za wolny ;/)
* Renault Megane Coupe 2.0 (prawie wszystkie w opłakanym stanie)

Ale też bardziej grzeczne z wyglądu:
* Audi A4 B5 1.8T
* Citroen Xsara VTS 2.0 (dostać normalny model z gazem - niewykonalne :( )
* Peugeot 406 Coupe 2.0 (dosyć wolny.. )
* Alfa Romeo 156 2.5 V6 - mój faworyt i chyba marzenie - świetny wygląd, dźwięk silnika V6 i przyspieszenie(niskie 7 do setki).

Pytanie dla osób które użytkowały ewentualnie mechaników mających doświadczenie przy tych samochodach ( nie interesują mnie opnie: "słyszałem.." , "mój znajomy..", "chodzą opinie..") Proszę o konkrety odnośnie spodziewanych rocznych kosztów utrzymania i eksploatacji samochodu na przejechanie tych powiedzmy 8tyś km, przegląd, filtrym i oleje i jakieś niespodziewane naprawy w przybliżeniu.

Ewentualnie jeśli ktoś ma jakieś ciekawe ogłoszenie spełniające moje kryteria proszę o ich wklejenie.
Od siebie dołączam: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] << czy ktoś coś może powiedzieć na temat pojazdu z ogłoszenia? I do ilu mniej więcej wg. Was udałoby mi się zbić cenę u sprzedawcy? Bo przekracza ona trochę mój budżet, a trzeba jeszcze zapłacić podatek, rejestrację i najlepiej sprawdzic w ASO :)

Pozdrawiam.
marQ
Nowicjusz

Miejscowość: Bytom