Zwiększenie mocy Fiat 126 Bis

16 Mar 2010, 20:11

Witam wszystkich. Wielokrotnie na różnych stronach natykamy się na wiadomości dotyczące tuningu Fiata 126p. Ale nigdy nie spotkałem się z tuningiem BIS-a. Czy wie ktoś w jaki sposób można wzmocnić ten silnik?(jestem posiadaczem Bisa z 1987 roku).
michelinek
Nowicjusz

18 Mar 2010, 15:58

moze dlatego ze tuning bedzie dokladnie taki sam jak w przypadku 126 p
..przerobka glowicy, dolotu, wydechu, swiece, kolo zamachowe, gaznik ....
Części Vectra C atrakcyjne ceny
gigit
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kołobrzeg

18 Mar 2010, 18:47

Turbinka kowalskiego....
1/4 MILI
skarbimierz
Początkujący

Miejscowość: Skarbimierz

22 Mar 2010, 00:31

no nie wiem czy to sie nadaje ja bym tam wolal rzezbic
Części Vectra C atrakcyjne ceny
gigit
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kołobrzeg

22 Mar 2010, 19:20

Turbinka to straszna lipa.Wytrzyma 10 tysięcy i rozleci sie w drobny mak.Bis jes nawet lepszy do tuningu niż 650 ccm-ma chłodzenie cieczą więc nie grzeje sie tak jak zwykły maluszek.Przy rozwiercaniu kanłów trzeba zbierać materiał z umiarem aby nie dostać się do kanałów wodnych.Ma też lepiej wyważony wał korbowy.No i bagażnik z tyłu więc można upchnąć jakieś audio :wink:
chicken19
Zaawansowany

29 Kwi 2010, 19:17

Turbinka Kowalskiego jest nic nie warto - sam to przerabiałem. BISa generalnie ciężko się podkręca, ale możesz zacząć od planowania głowicy, większy zaworów ssących (CC/SC), lekkiego koła zamachowego. Dalej dopiero ostry wałek (zapytaj u Rewara/Halczyńskiego).
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla E12 T-Sport Compressor (2005–2007)
    W 2004 roku na rynek weszła, zaprojektowana całkowicie od nowa i po raz pierwszy w europejskim biurze Toyoty w Nicei, Corolla E12. W gamie pojawiła się także, najmocniejsza w historii cywilnych Corolli, wersja T-Sport Compressor. ...
    Opel Mokka SUV-a na miarę potrzeb europejskich kierowców
    Inżynierowie Opla zakończyli właśnie ostatni etap jazd testowych nowego modelu SUV-a Mokka. Testy przeprowadzono w Niemczech przed rozpoczęciem sprzedaży nowego modelu, która jest planowana na koniec tego roku. Podczas ...