rbkt666 napisał(a):Miał ktoś taki przypadek?
2. Gdzieś w necie widziałem, że do silników ea211 są potrzebne jakieś blokady za 15k które zwykle posiada tylko ASO. Czy to dotyczy też silnika chpa?
W TSI każdy przypadek jest nowy bo tam jest ciągle coś. Ten błąd może Ci wyskakiwać z byle powodu a może już być agonia któregoś z czujników który bezpośrednio nie jest powiązany SS.
Co do blokad to może chpa jest wyjątkowy ale jeszcze się nie spotkałem żeby przy wymianie rozrządu musiały być użyte blokady z ASO.
No i ostatnie pytanie czy możesz jeździć to chyba Ci nikt nie odpowie na 100%. Generalnie przy tych autach nie jeździć jak jest "czek" raczej się nie da a z drugiej strony żeby się nie skończyło tak jak u mojego kolegi w A6 2,0tsi z 15r. (ten poprawiony) że w wąskim tunelu auto powiedziało stop dalej z czekiem nie jadę i trzeba było kombinować z dziećmi na kanapie i "korkiem" 2km.który spowodował.
rbkt666 napisał(a):Przedwczoraj przejechałem 160km i nic się nie działo oprócz… mocnego szarpnięcia przy dodaniu gazu w trasie i błędu start stop.
To jest niepokojące.
A sprawdzane były wszystkie czujniki wokół pracy rozrządu np.położenia wałka ?