120km dziennie po trasie, 5-6tyś

05 Paź 2015, 18:39

Wrocław i okolice
5-6 tyś.
120km dziennie do pracy S8 i A8 na Bielany Wrocławskie
Wymagania: nie-parowóz i nie królowa lawet.

Krótko i treściwie, do tej pory jeździłem służbówką, wcześniej trochę autem rodziców, zmieniam pracę i pierwszy raz mam taką odległość do pracy, a połączenie autobusowo-tramwajowo-pociągowe jest tragiczne. 190cm wzrostu, 100kg wagi, więc gdyby to nie był samochód wielkości klatki na chomika byłoby idealnie.

Dziękuję!
Arwendal
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 07 2009
Auto: brak

05 Paź 2015, 20:01

Zerknij na te oferty:
[link do oferty na Olx wygasł] - świeży gaz,długi przegląd i OC.
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Paź 2015, 20:06

Nie ukrywam, że jestem nieco zaskoczony, że Pb, a nie LPG. Tak jak mówiłem zależy mi, żeby ta odległość 2500km/mies. nie drenowała mojego portfela...

Naczytałem się na forum o Lanosach LPG, Nubirach również z gazem, paru "znajomych" rzucało tematy Laguny I, Rovera 400, Astry/Vectry, wszystko z gazem, ale jako że się nie znam trafiłem tutaj. Stąd też moje zdziwienie, że na duże dystanse jednak padła propozycja samochodu w benzynie.

@edit: odpowiadałem na Hondę Civic, naskrobałem tego posta, Honda zniknęła pojawiły się 3 linki powyżej. Nie ukrywam, że Leganza najbardziej do mnie przemawia, jak wspominałem do znudzenia interesuje mnie przede wszystkim ekonomiczny samochód pod względem spalania, a jednak 11l lpg jest tansze niż nawet 5,5 ON.
Arwendal
Nowicjusz

05 Paź 2015, 20:14

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - ładnie się prezentuje ale ciekawi mnie lewy tył taki zmatowiały.

Rover też ciekawa opcja.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

05 Paź 2015, 20:17

Kareta benzyn, może jakiś zboczony jestem, ale licząc cyferki to może boleć mocniej niż lpg :)
Arwendal
Nowicjusz

05 Paź 2015, 20:24

Masz 6k zawsze można potargować i założyć LPG.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam

05 Paź 2015, 20:40

Leganze wrzuciłem bo to taka tańsza limuzyna a 100km zrobisz nią za około 25-30zł.
Civica wrzuciłem wcześniej ale umkło mi że dziennie będziesz robił 120km to fakt benzyna średnio się nadaje.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

05 Paź 2015, 21:43

Hmmm Leganza niby przemawia do mnie najbardziej, ale czy od takiej landary nie wyjdzie ekonomiczniej Lanos? Wszechobecne 9l/100 przemawia do miłośnika cyferek... Zastanawia mnie też Vectra B 2.0 w gazie, lub wspominana Laguna I. To magiczne 9l/100 przy w/w modelach przemawia do mnie mocniej niż full wypas czy limuzyna... (dusigrosz potwierdzony i do tego maruda, no i żółtodziób)
Arwendal
Nowicjusz

05 Paź 2015, 22:01

No fakt Lanos mniej spali (w trasie 6.5-7.5l lpg) a Leganza łyknie nawet 10l.

zerknij na te jeszcze:
[link do oferty na Olx wygasł] - tylko niewiem czy kombi Ci odpowiada.
[link do oferty na Olx wygasł] - czarne tablice,wizualnie do poprawek.
[link do oferty na Olx wygasł] - buda swoje przeszła ale technicznie trochę porobione
Barol
Awatar użytkownika