15.000zl Kilka Propozycji !

30 Gru 2009, 18:05

Witam

Jak w temacie ;) na wydanie mam 15tys, szukam auta w dieslu lub benzyna+gaz.
Co do rocznika nie mam specjalnych wymagan, wazne aby bylo w miare utrzymane. Pod uwage biore takze lekko uszkodzone.
Moje typy to glownie
-a3
-golf IV
-stilo
-bmw e36 coupe
-focus
-astra II

lub cos innego co jest warte polecenia ; ) tutaj mam nadzieje na wasze podpowiedzi
Interesuje mnie glownie hatchback lub coupe.
Co moglibyscie powiedziec o tych autkach, i na ktore sie zdecydowac ? Lub jesli maciej akies inne propozycje to piszcie rozwarze je ;)
z gory dzieki za pomoc !
Pozdrawiam Serdecznie !
Lewar
Nowicjusz

Miejscowość: Slask

30 Gru 2009, 19:18

Witam dołącze się do pytania szukam autka w cenie ok 12 000zł.
Czy jest sens w tej cenie zakupić taki pojazd ?
[link do oferty na Allegro wygasł]
Poszukuje samochodu małego ekonomicznego jak do tej pory najbardziej podobają mi się VW Golf IV i właśnie A3. Mówię o efektach wizualnych jak dla mnie, ale poza tym nie bardzo się orientuje jak się ma sprawa z utrzymaniem tych samochodów jakie idą z tym koszty. Czy możecie coś na temat podpowiedzieć, z jakimi silnikami szukać takie Audi A3? Pozdro
Mikaele
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

30 Gru 2009, 19:35

Zdecydowanie E36 będzie najlepszym wyborem, tylko zapewne najtrudniej będzie dorwać zadbaną sztukę, ale trochę cierpliwości i coś wybierzesz, na pewno nie pożałujesz.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

30 Gru 2009, 19:40

Osobiscie E36 w coupe podoba mi sie strasznie, ma w sobie to cos :)
A co sadzicie o innych podanych przeze mnie autach ?
Jedyne czego sie obawiam ze E36 to juz troche starsze auto w porownaniu do tych ktore rowniez podalem i przez to moga byc z nim problemy..
Lewar
Nowicjusz

30 Gru 2009, 19:44

Jak znajdzies zadbaną, prostą, bez realnego kosmicznego nalotu to nie będzie problemów. Największy problem to taką znaleźć, ale masz sensowny budżet i na pewno coś trafisz. Co do pozostałych aut - Focus i Astra może mieć problemy z korozją, do tego Ford również mechanicznie nie wypada zbyt dobrze. Fiata bym odpuścił za całokształt, Golf i A3 to w miarę niezłe auta, ale E36 jest klasę od nich wyżej. Musisz sam zdecydować, wolisz starsze, lepsze auto, tylko trochę się możesz naszukać (E36), czy młodsze i bardziej pewne np. Stilo. Ja, bez zastanowienia, bym szukał E36.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

30 Gru 2009, 21:33

No niby E36 jest o klase wyzej ale jednak jest troche starsze i czy np materialy uzyte w nim nie beda gorsze od tych nowszych w np a3 lub golfie ?
Pozdrawiam
Lewar
Nowicjusz

31 Gru 2009, 00:56

Mikaele napisał(a):Czy jest sens w tej cenie zakupić taki pojazd ?
[link do oferty na Allegro wygasł]

Audi A3 niecałe 150 tys. km i 11 tys. zł! :shock: wow!
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

31 Gru 2009, 00:59

I to jeszcze 1,8 :mrgreen: Przecież gołym okiem widać, że maska ma inny odcień niż reszta samochodu.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

31 Gru 2009, 01:54

Lewar napisał(a):No niby E36 jest o klase wyzej ale jednak jest troche starsze i czy np materialy uzyte w nim nie beda gorsze od tych nowszych w np a3 lub golfie ?
Pozdrawiam

No chyba sam sobie odpowiedziałeś...
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

31 Gru 2009, 16:09

Odnoscie aut, mialem dzisiaj okazje przejechac sie Golfem IV 1.9TDI AFN 110km wrazenia bardzo dobre ! auto bardzo elastyczne na wykonczenie tez nie mozna narzekac.
I teraz mam troche dylemat...
Bylem przekonany co do E36, ale w tym momencie mam metlik w glowie :(
Moze macie jakies propozycje ?
Lewar
Nowicjusz

31 Gru 2009, 16:12

Przejedź się e36 i sam zadecyduj.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin