15-16 tys.

22 Cze 2019, 18:14

rbkt666 napisał(a):Jutro najprawdopodobniej pojadę obejrzeć tego S60.

Zwróć uwagę na układ kierowniczy (maglownica), czy nie ma wycieków z silnika, czy silnik chodzi równo, czy nie kończy się sprzęgło... I to chyba tyle - wiadomo, że standardowe rzeczy też trzeba sprawdzić.
Auto pewnie będzie dość twarde - 18-tki i obniżone zawieszenie robią robotę.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
0

23 Cze 2019, 01:07

Oglądałem dzisiaj Volvo S40 z ogłoszenia w którym Pan podniósł cenę.
Auto niby w oryginale, a prawy tył nadkole w jednym miejscu skali brakuje. Poza tym niemalowany.
Silnik generalnie zarzygany olejem, pod silnikiem plama 10x10cm pod odjechaniu z miejsca parkingowego. Właściciel twierdzi, że oleju nie bierze, ale ciekawe po co mu bańka w bagażniku... :P
Auto zbiera się bardzo fajnie, ale przy mocniejszym przyspieszaniu wręcz szarpie i buja całą budą. Przy odpalaniu i gaszeniu telepie tak, że widać to nawet na zewnątrz jak szarpie....

Mam nadzieję, że po S60 nie pojadę na darmo.
rbkt666
Początkujący

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 11 04 2011
Przebieg/rok: 21tys. km
Auto: Miata NBFL
Silnik: 1.6 110KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
0

25 Cze 2019, 19:37

Kupiłem S60. Trochę bolączek pierdołowatych ma, i we wnętrzu troszkę widać zużycie, ale ciężko, żeby nie było przy takim przebiegu. Do ogarnięcia także spoko. Ogólnie coś biło w trakcie jazdy i wyszło, że dwie felgi są krzywe... Umówiłem się już na prostowanie. Poza tym myślę auto okej, ale jest trochę taczka (-30mm i 18") i faktycznie, promień skrętu masakryczny :lol: Ale na razie nie narzekam, auto w rzeczywistości wygląda pięknie :mrgreen: Tekst, że lakier fabryczny na całym aucie tym razem okazał się być zgodny z prawdą.

Silnik pięknie pracuje, dźwięk świetny, elastyczność od dołu jak dla mnie jak najbardziej okej. Po trzech japońcach nie wiedziałem, że tak można :P Wyciszenie bardzo przyjemne. Generalnie IS200 nie ma podjazdu, jednak jest klasa wyżej. Jedynie klimę czuć we wnętrzu, że pracuje (drgania/wibracje)... :(

Dzięki za pomoc :ok:
rbkt666
Początkujący

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 11 04 2011
Przebieg/rok: 21tys. km
Auto: Miata NBFL
Silnik: 1.6 110KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001