185/65 r15 do Grande Punto. Które Wybrać ?

09 Wrz 2012, 11:09

Chcę kupić opony do Fiata Grande Punto w rozmiarze 185/65 r15 w cenie ok 200zł/szt. Znalazłem takie oto opony :
Uniroyal MS Plus 66
Firestone Winterhawk 2 EVO
Kleber Krisalp HP2
Które są najlepsze ?
booster321
Nowicjusz

Miejscowość: Toruń

10 Wrz 2012, 11:10

Witaj, Przydałoby się więcej informacji co do szczegółowych danych jak masz indeks nośności i prędkości - wtedy można byłoby doradzić coś więcej. Ale na przykład dla rozmiaru 185 65R15 88H, który odpowiada większości Punto są inne, moim zdaniem lepsze opony - a cena ta sama:

> Nokian H : [link wygasł]

> Hankook Kinergy eco K425 : [link wygasł]

> Yokohama : A.Drive AA001 : [link wygasł]
slickrz
Aktywny

Auto: Audi A3

12 Wrz 2012, 16:37

kolega pyta o opony zimowe, a te, które podałeś, to są letnie :)

booster321, opon w tym przedziale cenowym i jakościowym jest więcej (również tańszych), z tych opon, które podałeś najbardziej niezawodna będzie opona uniroyala, która tak jak kleber ma bieżnik kierunkowy, który lepiej sprawdza się w cięższych warunkach, lepiej odprowadza wodę i błoto pośniegowe, ale jest głośniejszy niż firestone, który nie ma najlepszych opinii w tej klasie opon. Cenowo kleber i uniroyal są bardzo zbliżone, jednak z doświadczenia wiem, że uniroyal sprawuje się lepiej.
na wszelkie pytania dotyczące opon i felg chętnie odpowiem również na pw :)
Opona
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Lexus LC Matte Prototype
    Wersja LC 500h Matte Prototype to najnowsza odsłona coupé Lexusa, zaprezentowana na Barcelona Motor Show 2019. Samochód pokryto lakierem Space Orange, inspirowanym barwą zachodzącego słońca. Powłoka jest matowa, ...