2/3drzwiowe do około 7 tyś.

01 Sty 2011, 18:46

Witam jest świeżo upieczonym kierowcą :) Mam 18 lat i jakieś 7 tyś do wydania na auto
Zależy mi na tym aby auto było 2/3 drzwiowe, ekonomiczne ( diesel, benz, benz+LPG obojętne ) jak najmniej awaryjne no i żeby się w miarę prezentowało wewnątrz i na zewnątrz.
Myślałem nad :
1. BMW E36 Compact/Coupe z silnikiem 1,8 benz lub diesel
2. Citroen Xsara I
3. Mitsubishi Colt CJ0
4. Honda Civic V/VI
5. Roverem 200 2.0 diesel

Oczywiście jestem otwarty na wszelkie propozycje i sugestie odnośnie tych i innych aut .

Mam też pytanie czy naprawdę ciężko jest znaleźć dobrego E36 w tej cenie .

Pozdrawiam
Malcolm18
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

01 Sty 2011, 19:30

Proponuję Civica.
robert7
Początkujący

Miejscowość: mazowieckie

01 Sty 2011, 19:44

Może Golf III albo Seat Toledo 1.8 (klima, elektryka można spotkać dość często) z LPG, części są tanie, silnik to pancerna jednostka VW ABS/ADZ itp.
Jedziemy wszędzie gdzie chcemy...bo chcemy....
Jogi4x4
Stały forumowicz

Miejscowość: PZL
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Galloper Pajero Avensis Vito
Silnik: TD/DI-D/D4-D/CDI
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna

01 Sty 2011, 19:54

Ja bym się zainteresował Włochami: Alfą 145 albo Fiatem Bravo. A może nawet Fiatem Coupe? Atutem będzie stosunkowo młodu wiek.
Tu można poczytać o tych autach:
http://www.chcekupicauto.pl/wynik.php?w=d2ef6a2c97626aa2d116c069c6836b81
demir
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

01 Sty 2011, 19:56

Fiat Punto II
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
VW Golf III
VW Polo III
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

01 Sty 2011, 20:01

Osobiście odradzam Rovera ... możesz miec problem z czesciami a także lipa jest kiedy przyjdzie do wymiany uszczelki pod głowicą ;)
jak dla Ciebie no to może Honda Civic V bedzie odpowiednia niezly wyglad nie psuje sie tak czesto a spalanie no ujdzie przy silniku 1.5 i jak to 1 auto to raczej nie bedziesz narzekać ;) fakt że te auta są przechodzone jak Golfy Audi80 i Astry ale dają rade ;)
Freeman
Nowicjusz

Miejscowość: kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

01 Sty 2011, 20:03

Ostatnio na jednym z forum gdzie jestem zalogowany był poruszony temat odnośnie Rovera i wypowiedziało sie dwóch userów którzy je mają i obydwoje byli zadowoleni więc ja bym jednak Rovera nie skreślał.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

01 Sty 2011, 20:19

Wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi :) Co do tych aut które zaproponowaliście to Golf III jednak mi się nie podoba ale za to Polo mi się bardzo podoba i pomyśle nad tym .
Co do Włochów to nigdy nie byłem do nich przekonany aczkolwiek jestem w stanie zaryzykować . Jeszcze raz wielkie dzięki za wszystkie wpisy.
Malcolm18
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

01 Sty 2011, 20:28

Zapomniałem jeszcze o dwóch autach
Barol
Awatar użytkownika

02 Sty 2011, 00:21

Z tych, które podałeś to zdecydowanie E36, przy farcie trafisz jakąś w miarę sensowną sztukę 1.8is z początku produkcji.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

02 Sty 2011, 15:19

barol91 masz racje w sumie Roverem mało jezdzilem i nigdy nie miałem takiego auta więc źle sie wypowiedzialem ale wiem jedynie co najbardziej w tych autach boli mechaników ;) dodatkowo dziś kolega powiedzial mi że w tych autach łatwo zmieniają się kąty w kołach ale nie wiem dlaczego moze ktos mi cos powie na ten temat ;)
Freeman
Nowicjusz

02 Sty 2011, 15:31

Freeman napisał(a): kolega powiedzial mi że w tych autach łatwo zmieniają się kąty w kołach ale nie wiem dlaczego moze ktos mi cos powie na ten temat ;)

niewiem o jakie katy chodzi zbierzność? mogą sie zmieniac szczególnie jak tym roverem ten Twoj kolega wjechal w sciane :razz:
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

02 Sty 2011, 15:42

Zbieżność a kąt to zasadnicza różnica... Zbieżność koła zmienia sie w kierunku wzdłuż samochodu a kąt w pionie no chyba ze ja sie nie znam...
Freeman
Nowicjusz

02 Sty 2011, 17:08

Malcolm18 napisał(a):Myślałem nad :
1. BMW E36 Compact/Coupe z silnikiem 1,8 benz lub diesel

No i dobrze myślałem jedyna sensowna propozycja :) Spalanie BMW E36 1.8 jest niskie a osiągi całkiem dobre... najlepiej jakbyś kupił is-a lub ti.

Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez aleksandra1986, 03 Sty 2011, 00:28, edytowano w sumie 1 raz
aleksandra1986
Początkujący

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001

02 Sty 2011, 18:29

BMW to nie jest jedyna słuszna opcja i zapraszam tutaj http://www.bmw-klub.pl/forum/index.php :wink:
Barol
Awatar użytkownika