REKLAMA
Astra J
Focus też nie miał problemów z rudą?
Wreszcie ktoś kto nie jest Hondziarzem Co byś polecił Bartolekk?
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Invi napisał(a):Bartolek, to? [link do oferty na Allegro wygasł]
Bartolekk napisał(a):Tak ale nowe a nie uszkodzone używane, poza tym używane części to kupuje "Janusz do Passata TDI" no bez jaj?
Ja mówiłem o nowej części.
wątek dotyczy automatu, więc problem z m32 odpada ale nadal mamy wątpliwej jakości TSI z DSG, na którym można popłynąć.Invi napisał(a):Ale przecież w astrze j jest skrzynia m32, która się sypie. To nie przeszkadza?
niePoltekDriver napisał(a):Focus też nie miał problemów z rudą?
Invi napisał(a):Człowieku, mówimy o czujniku do pietnastoletniego auta za 10 tysięcy! Nikt nie biega po takie rzeczy do aso, to idiotyzm. Zresztą lepiej kupić używany, oryginalny czujnik (kupujesz od firmy więc jeśli nie bangla możesz zwrócić) czy jeździć bez ESP i absu? Januszowaniem to można nazwać nie naprawienie elementu odpowiedzialnego za bezpieczeństwo "bo jest za drogi".
Januszowaniem jest szukanie używanych tarcz hamulcowych czy amortyzatorów a nie czujników. Kiedy padnie Ci w golfie rozrusznik to biegniesz do aso po nowy? Kiedy padnie turbo to zregenerujesz je za tysiaka czy kupisz nowe, oemowe za cztery?
Nie rozmawiamy o golfie i nie rozmawiamy o rozruszniku, to jest ten problem i ta różnica, w przypadku takiej Hondy, zamienniki nie działają więc pozostaje lecieć do ASOInvi napisał(a):Kiedy padnie Ci w golfie rozrusznik to biegniesz do aso po nowy?
samo turbo nie sprawia, że auto jest bardziej awaryjne. Owszem, zawsze jest to potencjalny koszt, ale przy umiejętnym użytkowaniu takiego auta, 1000-1500zł raz na 150-200k to chyba niezbyt wiele? Podstawa to dbanie o wymiany oleju i odpowiedni styl jazdy.PoltekDriver napisał(a):Co do tych aut to się pogubiłem, które kupić bez turbo? Serio, średnio jestem przekonany do takich elementów w aucie
PoltekDriver napisał(a):Co do tych aut to się pogubiłem, które kupić bez turbo? Serio, średnio jestem przekonany do takich elementów w aucie