20-30 tys. tani automat

26 Lut 2020, 01:28

Wynajem jest bez sensu, bo płacę za 3 lata i nie mam potem auta, a jak kupię własne to i po 10 latach mogę mieć, a kwota za zakup ta sama :) Nie rozumiem czemu tak się uparłeś na turbiny, ja napisałem jak to widzę.
PoltekDriver
Nowicjusz

26 Lut 2020, 01:30

PoltekDriver napisał(a):Chłopaki to co wy polecacie, że tego w ogóle na rynku nie ma, przecież nie daję tysiaka tylko 30 tys.

Bierz Golfa VI albo Astrę J tyle ode mnie :)
Bartolekk
Aktywny

Prawo jazdy: 15 10 2000
Przebieg/rok: 24tys. km
Auto: Fiat Bravo sport
Silnik: Tjet 150
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

26 Lut 2020, 07:25

Tak, pionek udany Golf VI w TSI z automatem, rzeczywiście jak autor obawia się kosztów to takie auto nie będzie generować żadnych...
Można szukać astry j 1.4t, albo najlepiej laguny 3 2.0t, ta laguna jest dużo lepsza niż 2ka.
fcgetin
Początkujący

26 Lut 2020, 08:53

Bartolekk napisał(a):Bierz Golfa VI albo Astrę J tyle ode mnie

Temat tani automat... :D
Jak autor zdecydowałby się dołączyć do właścicieli tanich vagowców tsi to można zadzwonić do VAG K-MOT pod Mińskiem Maz. :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

26 Lut 2020, 10:00

A jak kupię coś bez turbo np. Astra 1.4-1.6 (chyba to były silniki twinport) czy Laguna 2.0 to powinno być w porządku?

Ewentualnie czy w grę wchodzi np. Astra H, by wsadzić tam LPG :wink:

Rozumiem, że Wagon jest be w takim razie, bo tak czytam o nich i ciągle jakieś usterki :shock: Z czego słyszałem to Golf nie jest tak awaryjny i dodatkowo wygodny.
PoltekDriver
Nowicjusz

26 Lut 2020, 19:17

PoltekDriver napisał(a):Nie rozumiem czemu tak się uparłeś na turbiny, ja napisałem jak to widzę.
a ja napisałem, że niepotrzebnie się tego boisz, jakby to był koronawirus co najmniej
PoltekDriver napisał(a):Laguna 2.0
w wolnossącym 2.0 masz CVT, co nie jest zbyt trafnym wyborem
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...

26 Lut 2020, 20:11

szybki napisał(a):Jak autor zdecydowałby się dołączyć do właścicieli tanich vagowców tsi to można

Tak, jak najbardziej autor dołączy do szczęśliwych posiadaczy aut tego koncernu - auto-centrum nie kłamie

PoltekDriver napisał(a):Z czego słyszałem to Golf nie jest tak awaryjny i dodatkowo wygodny.
W punkt :ok:

Jeszcze mam takie pytanie szczególnie do kolegi wyżej niby administratora, czy na tym forum istnieje regulamin?
i czy tylko wybrani drogą losowania użytkownicy za off-topy otrzymują ostrzeżenia?
Dlaczego np fcgetin który w każdym temacie robi off-top go nie otrzymuje hm? albo szybki?
Czy Ci panowie jakieś auta kiedyś komuś doradzili? bo nie wydaje mi się za to z off-topów 5+ na świadectwie i robienia wody ludziom z mózgu.
Bartolekk
Aktywny

Prawo jazdy: 15 10 2000
Przebieg/rok: 24tys. km
Auto: Fiat Bravo sport
Silnik: Tjet 150
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

26 Lut 2020, 20:59

@Mike A co z Astrą? Co do koronawirusa to nie ma co się śmiać, będzie bardzo nieciekawie jak dostanie się do kraju z taką służbą zdrowia :unsure: Nie rozumiem czemu nie umiesz uszanować czyjejś decyzji, chcesz gumę turbo to sobie żuj, ale innym nie dawaj jak nie chcą.

Co z focusem? Słyszałem, że zawieszenie mega i czy byłoby w porządku jakby to było zwykłe 1.8 czy 2.0?

@fcgetin Automat w Golfie jest jakiś słaby? Chyba, że to te DSG to wolałbym nie kupować.
PoltekDriver
Nowicjusz

26 Lut 2020, 21:39

To znajdzie się coś bez turbiny? To, że Vag ma swoje problemy wie chyba nawet najbardziej zielona osoba w motoryzacji :x Szybki przestań sobie robić jaja, pisałem już do innego moda, by Cię ogarnął.
PoltekDriver
Nowicjusz

26 Lut 2020, 22:08

Bartolekk napisał(a):Olej czy filtry to mu wymienią w pierwszym lepszym serwsie, nie potrzebuje jakiś pseudo firm od z użytkowników z ulicy

http://www.k-mot.pl/oferta-mechanika
http://www.weps.pl/o-nas.html

Bartolekk napisał(a):A co do reszty to mało wiesz ale dużo piszesz, szkoda że tylko na temat vaga.

To że komuś mówię o ostrożności...

Wczoraj dostałem skodę superb 140k.km. krajowa. Kolega pytał to go wysłałem do ludzi którzy się na tym znają i... niestety utknął na podnieciuchach forumowych. Na tą chwilę po zrobieniu 1k.km. zniknął stan oleju coś dzieje się z dsg... ogólnie zrobiłem mu serwis i super auto. Tylko Ciekawe co będzie dalej z tym silnikiem. Ktoś mu doradził że rocznik tego auta silnikowo jest ok. i faktycznie jest ok.ale nie w jego samochodzie.

Dlatego mówię o ostrożności bo łatwo kasę się wydaje gorzej zarabia...

Notabene kolega pracuje w firmie gdzie praktycznie wszyscy jeżdżą autami z mojej ręki i po kilku latach są zadowoleni. Zresztą poprzednie auto tego Pana to Lex :D

Bartolekk napisał(a):a z tą pompką to chyba nie ten adres, coś Ci sie już miesza ostro w głowie...serio

Znowu odwracasz kota ogonem jak z filmikami na YT.?
Podałeś głupkowaty przykład drogiego i skomplikowanego serwisu populusa hondy jazz a ja Ci podałem taką samą syt z 1,6 fsi i vw T5 2,0 benzyna... a Ty się rozmyłeś...

Podsumowując PoltekDriver rób jak uważasz. Wszystkie auta spełniają Twoje wymagania tylko jedne posiadają technologię na którą trzeba uważać żeby nie strzelić sobie w kolano np.rocznikiem.a drugie nie.

PoltekDriver napisał(a):o z focusem? Słyszałem, że zawieszenie mega i czy byłoby w porządku jakby to było zwykłe 1.8 czy 2.0?

Szedłbym w 2,0 automat. Siermiężny hydraulik ale trwały. Nie opłaca się tego naprawiać bo podejrzewam że za 400zł kupisz następną skrzynie z konwerterem. Jak chcesz porównania do vw to masz:
https://allegro.pl/kategoria/skrzynie-b ... t-1-5-0207

Co do silników to 2,0 jest ok.chociaż trafiły się akcje związane z panewkami zazwyczaj w autach sprowadzonych po super serwisie cały słupek kosztuje 3,5k. Przy regularnej wymianie oleju jest ok.

p.s.

PoltekDriver

Z władowaniem się na minę myślę np. o takim czymś...

Silnik 2,0 8V octavia/golf itd...
[link do oferty na Allegro wygasł]

Ten sam silnik 2,0 8V ta sama moc tylko w innym aucie

A teraz dla śmiechu wkleję Ci silnik V8 z Lexusa LSa

Pamiętaj... ostrożność nie tylko przy stanie auta ale i przy doborze modelu :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

26 Lut 2020, 22:22

Szybki, Bartolekk znów to samo... temat nie dotyczy waszych zalotów.

PoltekDriver napisał(a):Co z focusem? Słyszałem, że zawieszenie mega i czy byłoby w porządku jakby to było zwykłe 1.8 czy 2.0?
z zawiasem to prawda, denerwują pierdołowate usterki. Za 30k możesz spokojnie szukać mk3, ale będzie problem z automatem - większość aut jest ze stanów, więc duże prawdopodobieństwo trafienia rozbitka

Co do automatu w Astrze to się nie wypowiem, bo zbytnio nie znam tematu.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004