25 tys ciekawe auto

17 Paź 2016, 21:19

Tak jak powiedziałem określasz wszystko swoim autem nie dopuszczając, że w innych autach coś działa. Akurat elektryka w Lexach to bardzo mocny punkt, a w VAGach silniczki często padają, co już poczytałem na forach przy okazji zestawień (pewnie dlatego się go uczepiłeś, bo naprawiałeś) :ok:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

17 Paź 2016, 21:21

Silniczki w VAGach to porażka, zarówno przód jak i tył. Do tego nieszczęsne zamki i centralny...
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007

17 Paź 2016, 21:22

Ja już z hejterami więcej dyskutować nie będę i powiem tylko tyle że prędzej nietuzinkowe będzie Audi TT z 98 roku niż Lexus IS 200 z 2004..
Tyle w temacie, tak apropo nietuzinkowości rzekomej jakieś...
Łokoj
Początkujący

Prawo jazdy: 17 10 2005
Przebieg/rok: 27tys. km
Auto: Skoda Fabia
Silnik: 1,4
Rok produkcji: 2000

17 Paź 2016, 21:25

Pamiętej - mówienie prawdy to nie hejtowanie, a prawda o silniczkach zabolała...

Łokoj napisał(a):prędzej nietuzinkowe będzie Audi TT z 98 roku niż Lexus IS 200 z 2004..

Nie mówię, że nie ale całkiem inne przeznaczenie i grupa docelowa. Tylko nie wiem co ma rocznik do tego :ok:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

17 Paź 2016, 21:27

Że lepszy stary Gulf niż nowy niewagowicz? :D
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Rok produkcji: 2007

17 Paź 2016, 21:28

Panowie, ciekawie czyta się waszą wymianę zdań, ale apeluję o rozsądek i zaprzestanie off top :)
Dziękuję
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Environmental Challenge 2050
    W 2015 roku, na 2 miesiące przed konferencją klimatyczną w Paryżu, Toyota ogłosiła swój plan Toyota Environmental Challenge 2050. Firma, która jako pierwsza wprowadziła na rynek seryjny samochód hybrydowy, ...

17 Paź 2016, 21:33

A hatchback 5-cio drzwiowy? (skoro sedana też szukasz)

Seat Leon, Honda Civic VII?
W sumie (prawie) obojętnie jakie auto, wystarczy np dać ładne alusy, okleić auto folią o niespotykanym kolorze i już będziesz się wyróżniać (tańsze od lakierowania) :)
twecho
Początkujący

Auto: M

17 Paź 2016, 22:10

dzida napisał(a):Akurat elektryka w Lexach to bardzo mocny punkt

Dzida zapewne jest jak piszesz, ale pamiętaj, że nic nie jest wieczne. U mnie w UFO padł czujniczek, który zazwyczaj się nie psuje - w ASO za ten kawałek blaszki zażyczyli sobie prawie 3k :D Na allegro znaleźć tego nie sposób, dopiero mój kolega jakimś cudem dostał bardzo tanio dobrą używkę i uratował mi auto. Także i ja nie kupuję argumentu, że "to się nie psuje" - uwierz mi, że zepsuć się może wszystko, a wtedy o czasie naprawy decyduje dostępność danej części - wyższa w przypadku nudnych populusów niż w przypadku tak nietuzinkowych aut jak IS.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

17 Paź 2016, 22:27

PISZĘ TO PORAZ KOLEJNY! :)
Źle wyraziiłem się z nietuzinkowością, źle to odbieracie :).

Nie przeszkadza mi chociażby to że a4 ma trzech kowalskich w koło... ale też nie chce w tej kwocie hmm jakiegoś fiata... (nie żeby coś ale nie lubię marki :lol: )
Potrzebuję auta z fajnym wyglądem, które będzie cieszyło za każdym razem gdy będę do niego wsiadał..

A jak spisują się wymienione przeze mnie Laguny? :)
michu23231
Początkujący

Prawo jazdy: 15 12 2013
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Audi A4 B5
Silnik: 1.9 TDI 110 KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1996

17 Paź 2016, 22:46

michu23231 napisał(a):A jak spisują się wymienione przeze mnie Laguny? :)

Nadspodziewanie dobrze, ale ciężko będzie o dobrą III-kę w tym budżecie. Tak naprawdę z Twojej listy możesz szukać A4 B6 i E46 - reszta może być mocno styrana życiem.
A może Honda Accord VII? Z zewnątrz to całkiem niebrzydkie auto (mowa o wersji sedan).
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

17 Paź 2016, 23:28

Akurat budżet pozwala rozejrzeć się za abarthem grande punto...w sumie to nie "fiat" a bardzo fajne autko.

Co Ci miłośnicy pancerwagenów mają z tą dostępnością części w każdym sklepie? Nie miałem nigdy takiego auta, więc proszę uswiadomcie mnie: czy części w autach koncernu vw psują się "od strzała"? Jadę sobie po mieście i buuum, z nienacka zużyły się klocki hamulcowe, muszę wejść do pierwszego napotkanego sklepu, od razu je kupić i wymienić?
Jednak mam wielkie szczęście, że jeżdżę normalnym samochodem i mogę sobie jakieś wymiany planować. Mam czas na poszukanie informacji o producentach, jakości i kupię sobie to co chcę, i gdzie chcę. Mamy XXI wiek, ludzie żyją po kilka miesięcy na orbicie a tutaj problem, że w motoryzacyjnym u Zbyszka durnych gratów nie będzie na półce? Zbyszek Ci je na kolejny dzień sprowadzi, albo sobie na alledrogo zamówisz, albo z ic, albo z i-parts, albo i nawet z cholernej Japonii, skąd dostałem ostatnio paczke po 4 dniach od wysłania.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

17 Paź 2016, 23:39

Nie mam już sił do twoich propozycji :)
Piszę jak krowie na rowie to nie... :) powodzenia z tą podobizną fiata..
michu23231
Początkujący

17 Paź 2016, 23:50

Łokoj napisał(a):Ciekawego czy do takiego Lexusa dostanie się w pierwszym lepszym sklepie motoryzacyjnym np silniczek wycieraczek...

Brawo włączają się wreszcie szczegóły... :D zgadza się nie dostaniesz silniczka w pierwszym lepszym sklepie ale w drugim już tak :mrgreen:
O ile się to kiedyś wydarzy... :ok:
łysy30 napisał(a):Także i ja nie kupuję argumentu, że "to się nie psuje" - uwierz mi, że zepsuć się może wszystko, a wtedy o czasie naprawy decyduje dostępność danej części - wyższa w przypadku nudnych populusów niż w przypadku tak nietuzinkowych aut jak IS.

Zgadzam się w 100% :ok:

Ale jak zawsze doleje oliwy do ognia :D bo... trzeba sobie odpowiedzieć czy lepiej stracić trochę czasu na znalezienie czegoś czego jest mało na rynku a się psuje sporadycznie czy lepiej jest mieć pod dostatkiem ale wymieniać dosyć często...

A co jak w populusie padnie coś co pada ciągle... jaka będzie cena???

Łysy30 jak zadam Ci pytanie z naszych rozważań z innego tematu co wolisz kupić i wymienić wentylatory z a6 c6 3,0/2,7tdi ozn.4F0 z modułem czy wentylatory lexus gs mk3 :mrgreen: :?:

Ogólnie przyznam rację że zakup części do Lexusa trwa dłużej ale nie jest to nic strasznego i kosmicznie drogiego...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

18 Paź 2016, 00:01

Ten temat już dawno zszedł na inne tory, musisz poszukać gdzie indziej propozycji xD
Z tego co wrzucileś największy sens wydaje się mieć zakup e46. Zadbane egzemplarze jeszcze dlugo będą trzymać cenę, musisz tylko wybrać coś z odpowiednim "vin"-em, czyli coupe (sedan za 25k to troszeczkę glupota), mpak/mtechnik, 328/330. Jeśli uda się trafić jakiś ciekawy kolor to w polaczeniu z dobrym silnikiem i resztą bedziesz miał autko, ktore w razie potrzeby opchniesz od ręki i za dużo nie stracisz. Sztuką jest tylko kupić niezajechany egzemplarz jak to z każdym "pożądanym" autem.
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

18 Paź 2016, 01:38

chyba przychylę się ku renówce przemawia wygląd rok cena... z czasem będę strał się dołożyć coś od siebie :P
jak myślicie jaki silnik? tu chyba wolałbym diesla
automat czy manual?

mam fajne autko niedaleko ale silnik 1.5... sam nie wiem chyba za bardzo to nie jedzie.
michu23231
Początkujący