25 tys zł, benzyna, od clio do mondeo ...

29 Sty 2011, 04:36

Witam,
Aktualnie jeżdżę Seatem Toledo II 1,9 TDi z 110 konnym silnikiem.
Mam go od 2007 roku, czas na zmianę.

Do wydania będę miał 25 tysięcy złotych i chciałbym kupić coś z silnikiem benzynowym. Najlepiej w okolicach 150 km, więc pewnie 2 litrowy.

Samochód będzie służył głównie do jazdy po mieście, rzadziej do jakiś dłuższych wyjazdów.

Nie chciałbym, żeby był starszy niż 2004 rok.

Początkowo myślałem o Renault Clio II Sport (170km), jednak jest on ciut za mały, ale największą wadą jest to, że niemal niemożliwe jest znaleźć zdrowy egzemplarz sporta... ;/

Następnie pomyślałem o Fordzie Focusie z 2 litrowym silnikiem, aczkolwiek w tej cenie można mieć również Mondeo Mk3, oferujące bardzo bogate wyposażenie, a w dodatku bardzo ładne stylistycznie. Silnik również 2 litry benzyna.

No i tu nasuwa mi się pytanie :
Czy za kwotę 25 tys zł można kupić przyzwoite Mondeo z 2004-2005 roku z tym silnikiem ?
No i czy warto.

A może macie jakieś lepsze propozycje w tej cenie ?

Może być mniejszy niż Mondeo

W sferze marzeń pojawiały się Saab 9-3 cabrio i Peugeot 307 CC, ale w tych pieniądzach pewnie nie ma co marzyć o zadbanym i nieposkładanym z trzech egzemplarzu ... ;/
waslucas
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

29 Sty 2011, 09:05

jeżeli pytasz o auta z naszego rynku to każde z nich może być poskładane jeżeli chcesz szukać jednak w PL to szukaj aut kupionych w naszych salonach i raczej unikaj komisów , natomiast szukając mondeo za granicą ceny i wybór z rocznika 2004-2005 wygląda tak

[link do mobile.de wygasł]
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

29 Sty 2011, 10:25

Mondeo kupisz bez problemu w tej cenie. Sam niedawno sprzedałem swojego. Pierwszy właściciel, bezwypadkowy, po stłuczce (w mieście gość wjechał w tył), do końca serwisowany w ASO.
Chciałem 23 tys sprzedałem za 20 bo przez 2 miesiace praktycznie nie było zainteresowania. Benzyne powinienes również śmiało kupić w tej cenie. Auto bardzo duże, fajnie się jeździ. Jeśli tylko wybierzesz benzyne a nie diesla powinieneś być zadowolony.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

29 Sty 2011, 10:28

potwierdzam benzyniak w mondku i bardzo fajna jazda
czeslaw555
Zaawansowany

Zdjęcia: 1
Miejscowość: GKA- pomorskie
Auto: Peugeot 508
Silnik: 2.0 HDi 163km.
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

29 Sty 2011, 14:51

Też to potwierdza, jeszcze jak trafisz na zadbany egzemplarz i sam będziesz o niego dbał to długo nim pojeździsz i będziesz miał dużo frajdy z jazdy
mr.samochodzik
Początkujący

Miejscowość: Biłgoraj

29 Sty 2011, 17:20

Ja o samochód pedantycznie dbam i to lubię, więc spoko, tylko teraz sztuką będzie trafić na taki o którego ktoś wcześniej dbał ...
waslucas
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Techniczne sekrety Toyoty GR Yaris
    Toyota GR Yaris wymyka się motoryzacyjnym schematom. Z zewnątrz przypomina miejskiego hatchbacka. W środku przemyca zaawansowany napęd 4x4, mocny silnik, lekką konstrukcję z włókna węglowego i aluminium, gruntownie ...

31 Sty 2011, 11:25

To racja,rzadko trafia się na pasjonata który faktycznie dba o swój samochód. Ale zastanów się jeszcze nad Focusem w silniku 2.0 przyjemność z jazdy również bardzo fajna,a za 25 tyś będzie spory wybór.
MotoTechnic
Początkujący

Miejscowość: Kraków