Wybór samochodu - Toyota czy Audi?

28 Sty 2011, 22:48

Mam do Was pytanie: który samochód jest lepszy?
1. Audi 80; rocznik 1989; silnik 1,9 diesel; wspomaganie kierownicy, elektryczne lusterka, elektryczny szyberdach, welurowa tapicerka, centralny zamek, immobiliser, skrzynia manualna.
2. Toyota Camry; rocznik 1995; silnik 3,0 benzyna V6; wspomaganie kierownicy, elektryczne szyby i lusterka, immobiliser, autoalarm, centralny zamek, klimatyzacja, ABS, skrzynia automatyczna.

Pewnie opłaty i paliwa więcej bierze Toyota, ale czy opłaca się brać 22 letnie Audi? Obydwa samochody w podobnej cenie (około 3000 zł).
michaelp492
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

28 Sty 2011, 23:52

Ja bym brał Toyotę. Auto mniej awaryjne i sporo młodsze.
Benzyna będzie miała też dużo dużo mniejszy przebiieg i auto ma większą moc więc i wygodniej nim jechać.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

28 Sty 2011, 23:57

Właściwie to ja też jestem za Toyotą, jednak straszą mnie że będzie palić 18 litrów benzyny i że OC będzie bardzo wysokie.
michaelp492
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

29 Sty 2011, 00:02

18 litrów benzyny czy 20 litrób gazu to pala 4 litrowe kanciaste Jeepy więc nie sądze aby ten palił 18 benzyny.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

29 Sty 2011, 14:09

No ja raczej też uważam że z tym paliwem to coś ci się pomieszało, albo toyote pomyliłeś z krazem :wink: ,ale też jestem za toyotą, auto dużo młodsze, wygodniejsze i mniej się psuje, a przede wszystkim audi kierowcy lubią zarzynać i na dobry egzemplarz trudno trafić
mr.samochodzik
Początkujący

Miejscowość: Biłgoraj

31 Sty 2011, 10:26

Ja również brałbym nowszy,kupując Audi decydujesz sie na 22 letni samochód.. Moim zdaniem nie warto.
MotoTechnic
Początkujący

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niesłyszący na drodze
    Liczba osób mających problem ze słuchem szacowana jest na 10%-15% wszystkich mieszkańców globu. W Europie problem ten dotyka około 80 mln osób. W Polsce liczba ta szacowana jest na około 1 mln. Terminem ...
    Kultowy model Renault 4 świętuje 60-lecie
    W 2021 roku mija 60 lat od wprowadzenia Renault 4. Historia tego modelu to prawdziwe succes story. Na przestrzeni trzydziestu kilku lat sprzedano łącznie ponad 8 milionów sztuk Renault 4 w ponad 100 krajach. Renault ...