Wybór samochodu - Toyota czy Audi?

28 Sty 2011, 22:48

Mam do Was pytanie: który samochód jest lepszy?
1. Audi 80; rocznik 1989; silnik 1,9 diesel; wspomaganie kierownicy, elektryczne lusterka, elektryczny szyberdach, welurowa tapicerka, centralny zamek, immobiliser, skrzynia manualna.
2. Toyota Camry; rocznik 1995; silnik 3,0 benzyna V6; wspomaganie kierownicy, elektryczne szyby i lusterka, immobiliser, autoalarm, centralny zamek, klimatyzacja, ABS, skrzynia automatyczna.

Pewnie opłaty i paliwa więcej bierze Toyota, ale czy opłaca się brać 22 letnie Audi? Obydwa samochody w podobnej cenie (około 3000 zł).
michaelp492
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

28 Sty 2011, 23:52

Ja bym brał Toyotę. Auto mniej awaryjne i sporo młodsze.
Benzyna będzie miała też dużo dużo mniejszy przebiieg i auto ma większą moc więc i wygodniej nim jechać.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

28 Sty 2011, 23:57

Właściwie to ja też jestem za Toyotą, jednak straszą mnie że będzie palić 18 litrów benzyny i że OC będzie bardzo wysokie.
michaelp492
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

29 Sty 2011, 00:02

18 litrów benzyny czy 20 litrób gazu to pala 4 litrowe kanciaste Jeepy więc nie sądze aby ten palił 18 benzyny.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok

29 Sty 2011, 14:09

No ja raczej też uważam że z tym paliwem to coś ci się pomieszało, albo toyote pomyliłeś z krazem :wink: ,ale też jestem za toyotą, auto dużo młodsze, wygodniejsze i mniej się psuje, a przede wszystkim audi kierowcy lubią zarzynać i na dobry egzemplarz trudno trafić
mr.samochodzik
Początkujący

Miejscowość: Biłgoraj

31 Sty 2011, 10:26

Ja również brałbym nowszy,kupując Audi decydujesz sie na 22 letni samochód.. Moim zdaniem nie warto.
MotoTechnic
Początkujący

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najlepsza taksówka na świecie? Hybryda!
    Był czas, gdy w Polsce, Niemczech i wielu innych krajach Europy na ulicach dominowały taksówki z silnikami Diesla, a jednym z najczęściej wybieranych samochodów był Mercedes W124. Dziś taksówkarze na ...
    Jak bezpiecznie holować samochód osobowy?
    Niezależnie od tego ile jeździmy samochodem dużo czy też mało nie możemy założyć, że nie przytrafi nam się awaria, która unieruchomi nasz pojazd. Dlatego warto wiedzieć co zrobić, gdy do takiej sytuacji dojdzie? Po ...