Citroen , peugeot,fiat czy renault

30 Sty 2011, 11:08

Mam dylemat co do kupna samochodu. Aktualnie mam suzuki vitarę jest trochę za mała, bo prawie że nie ma bagażnika. Poszukuję samochodu większego gdyż zamierzam otworzyć własną firmę. Co powiecie na temat takich osobówek jak: citroen berlingo ,renault kangoo,fiat doblo, Peugeot partner. Kwota jaką bym chciał przeznaczyć na kupno samochodu to 15000. Myślę że dobrze by było żeby auto było w dieselku.
Damian
steinert
Nowicjusz

Miejscowość: Tworków

30 Sty 2011, 12:09

Tam się nie ma co psuć, jedynie silniki jak to diesle mogą czasem wymagać droższych napraw.
A jeśli coś się popsuje to będzie proste i tanie w naprawie.
Najmniej awaryjne będzie to które kupisz w najlepszym stanie.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

31 Sty 2011, 11:19

Wszystko wymaga naprawy,tym bardziej jeżeli masz samochód wiec z czasem trzeba do niego sporo dołożyć. Co do wyżej wymienionych samochodów,to polecałbym Partnera,powinieneś zmieścić się w budżecie.
MotoTechnic
Początkujący

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

[2018] VW Touareg III
    VW pokazał kolejna auto nie dla ludu. W środku pełno elektroniki rodem z nowych Audi z... 15 calowym ekranem dotykowym i 12 calowymi zegarami na czele. Waga spadła o jakieś 100kg w porównaniu do poprzednika. Zapowiedziano ...
    Centrum Testowania Silników Audi w Neckarsulm
    Uruchomienie nowego Centrum Testowania Silników w fabryce Audi w Neckarsulm oznacza oddanie do użytku najnowocześniejszych na świecie i najbardziej wydajnych urządzeń do badania jednostek napędowych. Centrum wyznacza ...