3 Fiaty Panda do oceny

19 Wrz 2021, 15:07

Witam.
Chcę kupić Fiata Panda III do kwoty ok 20 - 25 tys zł.
Warunek: Isofix, ABS i klimatyzacja, bardzo dobry stan techniczny.
Z uwagi na to, że mieszkam w Krakowie wybrałem trzy Pandy z mojej okolicy.
Raport o historii pojazdu np carvertical kupię przed wybraniem już konkretnego samochodu.

Samochody na zdjęciach wygadają dobrze, zastanawia mnie kolorystyka tapicerki. Czy ktoś z forumowiczów może wypowiedzieć się na ten temat? Boję się, że niektóre elementy mogą pochodzić z innego modelu.

Ogłoszenie:
1. siedzenia czerwono-szare, kokpit i boczki drzwi szare
2. siedzenia czerwono-szare, kokpit szary, boczki drzwi czerwone. Poduszka kierowcy innego koloru niż inne elementy"
3. siedzenia czerwono-szare, kokpit czerwony, boczki drzwi czerwone.

1. 19 900 zł
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

2. 23 900 zł

3. 25 900

Co myślicie wybranych modelach?
Marcin1310
Nowicjusz

19 Wrz 2021, 15:41

Marcin1310 napisał(a):Samochody na zdjęciach wygadają dobrze, zastanawia mnie kolorystyka tapicerki.

A mnie raczej zastanawia stan techniczny. Tapicerka to pierdoła
W opcję "bezwypadkowy" jakoś żaden nie trafił

A tak na marginesie...25900 za fiata pandę z 2012r? 69 koni? Przecież jak klimatyzację włączysz to w ogóle nie będzie jechać. Do tego świeżo sprowadzony więc zarejestruj, ubezpiecz, zrób pakiet startowy, jakieś opony i dojdziesz do 30. 30k za pandę, która za 3 miesiące będzie miała 10 lat...nówka w salonie 50 kosztuje. Za takie pieniądze można sobie kupić astrę, focusa, volvo c30/s40/v50, jakiegoś golfa, polo, corsę, ibizę, fiestę itd z takiego samego rocznika a panda nie ma do nich polotu w żadnym aspekcie. Do tego zależy ci na isofix więc jakiś dzieciak więc jakiś bagażnik by się przydał - a co masz w pandzie?

E: np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

19 Wrz 2021, 16:25

Drogo :shock: Ja Pandę III z 2012r sprzedałem za 21500..........ale to było 4 lata temu, jak nowa kosztowała poniżej 35 tys.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna

19 Wrz 2021, 16:39

No widzisz, dzisiaj wystawiłbyś za 25900 :mrgreen:
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

19 Wrz 2021, 17:23

Potrzebujemy małego samochodu 5 drzwiowego. Zawieść dzieci do przedszkola, pojechać do pracy, jazda bez szaleństw. W centrum Krakowa o godz. 08:00 cholernie ciężko znaleźć miejsce do parkowania, zwłaszcza w ścisłym centrum. Mając małe auto szybciej się gdzieś zaparkuje. Poza tym Panda nam się podoba. Mamy większy samochód, ale służy nam głównie do wyjazdów do teściowej.
Marcin1310
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Alfa Romeo Disco Volante Spyder
    Kolejnym dowodem na to, że Włosi doskonale znają się na tworzeniu kabrioletów, jest Alfa Romeo Disco Volante Spyder. To samochód bazujący na coupé Alfa Romeo 8C Spider, ale w istotny sposób przerobiony ...