3 Typy Wybrane, ale co dalej?

04 Lut 2021, 19:18

Witejcie :)

Utknela, po prostu. Kwota na wydanie pewnie tez sie nie rozciagnie, zatem szukam doradzctwa.
Nigdy nie mialam diesla. Znajomi pukaaja sie w czolo, bo jezdze 300-400km tygodniowo trasa mieszana.
Ja po prostu dieslow sie boje, ze jakos specjalnie dbac trzeba, ze dpfy I w ogole dzwiek diesla jest dziwny :|

Mam od lat honde Frv. Wczesniej Rav4.
Musze miec dobra widocznosc i komfort jazdy.
Auta zajezdzam do konca, a po wielu latach oddaje za grosze na czesci. Nie biore kredytow I mam max 35.000.

Przyszedl czas na nowe stare, po 2009 roku. Dzieci urosly i moge miec mniejsze autko.

Marki jakie wytypowalam to:
- duza krowa Honda Cr-v ( tu moge rozwarzyc diesla)
- Audi a3
- Mazda 6 lub 3ew
- AR Gulietta
Takie mi sie podobaja z zewnatrz, a dla plci zenskiej to b.wazne.

Prosta! Prosze!
Doradzcie jakie silniki, konkrety a moze inne modele do rozwazenia?
Dobrze mi w Suvach, ze wzgledu na widocznosc, ale dobre sedany czy hatchback na pewno sa warte rozwazenia.

Dacie sugestie?
Dziekuje

-
sabinalee
Obserwowany

04 Lut 2021, 19:30

sabinalee napisał(a):- duza krowa Honda Cr-v ( tu moge rozwarzyc diesla)

z tą wielkością nie przesadzaj, 4,5m długości to mają kompakty
Zarówno diesle jak i benzyniaki spoko

sabinalee napisał(a):Audi a3

W tym przypadku raczej diesel, z "pewnych" benzyniaków masz tylko 1.6/102 a to jedzie słabo i pali niewspółmiernie dużo

sabinalee napisał(a):Mazda 6 lub 3ew

Wiesz, że 6 jest o ponad 20 cm dłuższa niż crv, którą nazwałeś "dużą krową"
Mechanicznie obydwie spoko, będziesz jeździł dopóki korozja was nie rozłączy

sabinalee napisał(a):AR Gulietta

Na pewno najciekawsza z zestawienia, silnik 1.4T/120 prosty i w miarę przyzwoicie jadący
Z tym, że auto samo w sobie trochę "damskie", kupiłbym 159
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

04 Lut 2021, 20:31

Ale ja jestem bardzo damska :angry:

Reszta tekstu mi pasuje :D
sabinalee
Obserwowany

04 Lut 2021, 22:03

Crv może duża krowa nie jest ale auto i tak całkiem sporawe. 2,2 diesel Ok 2.0 benzyna tez ok...były jeszcze 2,4 benzyna ...35 000 kupisz Crv 3 ładną ...mi sie crvkami bdb jeździ ..miałem ich kilka ostatnio ..jak dla mnie bdb samochód.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla 1.8 VVT-i Hybrid - test spalania
    To jeden z powodów, dla których najnowsza, 12. już generacja Toyoty Corolli szturmem zdobyła rynek kompaktowych samochodów, obejmując pozycję lidera w swoim segmencie. Wersja z hybrydowym napędem 1.8 ...
    1/4 mili Bemowo - Wielki finał Gecko Cup / relacja
    1/4 mili - Wielki finał Impreza połączyła w całość wszystkie atrakcje poprzednich rund. Było to zatem ostateczne rozstrzygnięcie pojedynku polskich maszyn z zagraniczną konkurencją. W szranki z polskimi mistrzami jednej czwartej ...