REKLAMA
Hej!
Jakiś czas temu pisałem tutaj na forum z prośbą o pomoc w wyborze auta, ostatecznie wybór padł na opla astrę h gtc 2.0t. Mój początkowy budżet wynosił 15tys. natomiast rynek szybko zweryfikował i należało zwiększyć budżet do prawie 20tys., a mimo to ciężko dostać coś co nie będzie zajeżdżonym trupem No i do tego płacenie 20tys. zł za auto z 2005 roku chyba mija się z celem...
Koniec końców chyba odpuszczę astrę h gtc z moim wymarzonym 2.0t i chciałbym, żebyście pomogli mi wybrać coś innego.
Mój budżet to +/- 25tys., preferuję jakiegoś kompakta z benzyną, chciałbym, żeby auto było w miarę świeże, dobrze wyglądało z zewnątrz, w środku no i było dynamiczne tzn. żebym po prostu nie musiał go prosić, żeby jechał, bo mnie krew zaleje No i jeśli budżet pozwoli to chciałbym jakieś wyposażenie, a nie tylko radio Ale cudów nie oczekuję.
Odnośnie ilości pokonywanych km. to rocznie robię jakieś 10tys., miasto/trasa, 50/50 do tego raz w roku wypad w długą trasę na wakacje. Oprócz budżetu na auto będę miał w rezerwie powiedzmy z 2tys, na jakiś przegląd zerowy, ale zakładam, że kupię dobre auto, które na starcie nie będzie wymagało remontu silnika za 8tys zł, bo silnik pije więcej oleju niż benzyny
Preferuję auta, które nie będą super drogie w utrzymaniu, oczywiście, jak się coś popsuje czy będzie wymagało wymiany to zrobię, ale jak mam płacić np. 3tys za wymianę rozrządu to podziękuję
Na koniec jeszcze dodam, że nie interesuje mnie marka, chcę po prostu fajne sprawne autko, które zawiezie mnie do pracy i na wakacje.
No więc co kupić? Co poradzicie i co dobrego mogę dostać za takie pieniądze?
Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc