Hey, postanowiłem nie zakładać nowego tematu ponieważ założenia w zasadzie mam te same a jedynie$$$ mogą się zwiększyć ( mogą co nie znaczy muszą
)
*gdzie? głownie miasto ale przeważnie w godzinach poza-szczytowych.
*po co ? pojazd na codzienne dojazdy do pracy głownie w okresie zimowym ( lato rower <3 bo do pracy 10km ). 2 razy w roku wyjazd nad Bałtyk ( z Warszawy ) + 1 w roku w zimę na nartki ( gdzieś daleko na zachód ).
*kto? głównie sam do pracy a czasem z rodziną 2+1+mały pies
*ile? 10-15tkm rocznie
*na ile ? chciałbym autkiem pojeździć tak z 5 lat minimum bez jakiś większych niespodzianek. generalnie nie lubię zmieniać aut jak rękawiczek ideałem było by min 8 lat
*manual / miło by było lpg
*2 strefowa klima
Szukam samochodu głównie bezawaryjnego, potem spalanie , a na koniec ceny części.
skłaniałem się do
laguny ale szukam w miarę sensownego modelu od jakiegoś czasu i brak
dodatkowo przyjrzałem się i ten bagażnik nie jest do końca taki duży - wydaje mi się że porównywalny ze starym samochodem focusem mk1 w kombi.
C5 w zasadzie wszysto sprowadzane i cięzko dorwać silnik 1.8 / 2.0 a jak już są to w jakiejś bidnej wersji.
Mazda 6 2.0/2.5 pojawiła mi się przez moment i nawet już ta rdza tak mi nie straszna jak to, że w moim miasteczku to ulubiony samochód który lubi w nocy znikać. brr !
Ostatnio pojawiła się opcja by budżet zwiększyć i szukałem innych modeli np:
opla insignie:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]wygląda fajnie ale jak mówia turbo żyje, turbo pije a że bezpośredni wtrysk to instalacja przy moich przebiegach będzie zwracać się latami
Dowiedziałem się w trakcie długich poszukiwań ( nie wiem czy mit czy nie ) że 1.8 tsi po 2012 z vaga nie bierze oleju i coś z tym rozrządem zrobili dlatego ...
Skoda Superb. Niestety też bez lpg. czy jest wogóle sens szukać kombiaka ew. liftback'a po 2012r z takim budżetem ?
Podoba mi się
peugeot 508 ale benzyna tez jedna i chyba pomyłka
Ostatnio nawet byłem skłonny kupić wypasioną astrę j z 2011 roku z pewnych rąk ale zostałem uprzedzony
Czy znajdzie się jakaś dobra dusza co nakieruje i rozwieje wątpliwości :<?
pozdrawiam !