REKLAMA
Witam, potrzebuję pomocy przy wyborze nowego auta. Aktualnie jeżdżę Audi A4 B5 1.8 125km 99r.
BUDŻET: 20 tysięcy auto, 5 tysięcy na ewentualne naprawy i opłaty.
[b]PARAMETRY[/b]: minimum 150km, pojemność jak najmniejsza, benzyna/benzyna + gaz, skrzynia (mile widziany automat – lecz nie wymagany), sedan
REJON: woj. Pomorskie (ale, po auto mogę podjechać)
PRZEBIEG: 25 km dziennie (dlatego w grę wchodzi raczej benzyna) (poza terenem zabudowanym)
INNE: rocznik min.2004r., przebieg dowolny, mile widziany byłoby aby była możliwość założenia instalacji gazowej.
Brałem pod uwagę:
1. Saab 9.3 II (i jest to chyba najlepszy wybór biorąc pod uwagę mój budżet)
2. Audi A4 B6/B7 (no B6 raczej bym nie chciał, bo środek taki sam jak mam obecnie, a B7(?) teoretycznie oferty w Internecie są, ale czy warto sobie zaprzątać głowę z ofertami do 20tys.
3. BMW E46 (ile bym musiał mieć, aby zacząć poszukiwania E90?)
4. Ford Mondeo MK3/ Ford Focus Mk2 (odpadają wersje hatchback)
5. Volvo S40/S60
6. Mazda 6
Poza tym brałem jeszcze pod uwagę jakieś astry, vectry, mieczysława, alfy. Jak widać nie jestem nastawiony na jedną markę. Wiadomo, że bardziej zależałoby mi na znalezieniu auta w jak najlepszym stanie, a nie koniecznie BMW – bo BMW ,ale myślę, że warto byłoby się choć trochę ukierunkować bo przeglądanie ofert tylu marek - ,,to jest dramat kur**”.
Cóż więcej mogę dodać? Auto zamierzam użytkować rok, może dwa. Będzie to moje drugie w karierze.
Pozdrawiam serdecznie.