4 tysiące na pierwsze auto.

09 Sie 2011, 21:06

barol91 napisał(a):No tak tylko że większość takich Golfów będzie już po poważnych wypadkach a takie Fiaty można łatwo dorwać w db stanie i które nie miały wypadku.

Przy kupnie używanego pojazdu trzeba oglądać, oglądać i jeszcze raz oglądać--> bo największą usterką używanego samochodu byli jego poprzedni właściciele....;)
Pozdro.
Pozdrawiam.
przemo.d
Początkujący

Miejscowość: Polska

09 Sie 2011, 21:10

Wiem :roll:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

09 Sie 2011, 21:11

Tylko ze ten golf kosztuje prawie 5 tyś ;>
młody937
Początkujący

09 Sie 2011, 22:04

Nie kosztuje tylko tyle się marzy sprzedającemu...;)
a zawsze po oględzinach można wyskoczyć z jakąś propozycją to nie supermarket i ceny można negocjować mam nadzieje.
Sam rozglądam sie za autem dla syna w tych pieniądzach.
Przeglądam i te Fiaty i jakos mnie nie przekonują, blacha cienka jak z puszek po piwie by to zrobili, ale na Szmeklcwagenach blacha gruba to i z jakąś korozją można powalczyć te silniki 1.8 bezkolizyjne z metalowymi kolektorami -> do gazu bezproblemowe nawet z najtańszymi instalacjami nie bylo problemu, części za grosze tylko dobry egzemplarz znaleźć trzeba więc na najtańsze nie ma co patrzeć bo pewnie padaczki, najdroższe to pewnie fantazje właścicieli więc wybierać trzeba ze środka i negocjować;)
Z diesla to nie wydaje mi się aby nawet za 10kPLN można było by coś wybrać co zimę przejeździ bezproblemowo...
Pozdro.
Pozdrawiam.
przemo.d
Początkujący

Miejscowość: Polska

09 Sie 2011, 22:43

Powiem ci szczerze że ciężko jest znaleść dobry samochód w tym przedziale cenowym sam mam problem:P
Adi9191
Nowicjusz

Miejscowość: Mińsk Maz

10 Sie 2011, 07:53

Bo przy takich pieniądzach liczy sie stan auta a nie konkretna marka :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

10 Sie 2011, 20:13

Zatem proponuje zebyscie podawali tutaj swoje propozycje ;)
młody937
Początkujący

10 Sie 2011, 20:21

A skąd dokładnie jesteś?To poszukam coś w Twojej okolicy.
Barol
Awatar użytkownika

10 Sie 2011, 20:30

Małopolskie ;)
młody937
Początkujący

10 Sie 2011, 20:45

Zobacz na to:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

10 Sie 2011, 20:58

Ja bym sie tym zainteresował [link do Tablica wygasł] sprzedający ma go praktycznie od nowości a więc cała historia auta jest znana,wymienione naprawy jeśli miały miejsce są z głowy,zderzaki jedynie ma odrapane ale to zawsze można pomalować na nowo.Mówie Ci dobrze sie zastanów.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

10 Sie 2011, 22:30

Dobra alternatywa :wink:
Barol
Awatar użytkownika

12 Sie 2011, 18:09

Witam, sam stoję przed podobnym wyborem co autor tematu. Mam jednak to szczęście, że muszę jeszcze trochę poczekać na fundusze, ale zaczynam się powoli interesować. Przeglądałem forum i znalazłem dwa auta które mi całkiem odpowiadają tj. Fiat Bravo i Punto. Zastanawiam się tylko jak wygląda kwestia spalania ww autek. Przykładowo taki bravo ile będzie palił [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ? Często przewijały się te dwa samochodu w tanich ekonomicznych samochodach.
Znalazłem jeszcze taką stronę nt. spalania, ale ile w tym prawdy to chyba nikt nie wiem :lol:
[link do autocentrum.pl wygasł]
damian9
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin

12 Sie 2011, 18:25

przemo.d napisał(a):...Z diesla to nie wydaje mi się aby nawet za 10kPLN można było by coś wybrać co zimę przejeździ bezproblemowo...

zebys sie nie zdziwil. przy swojej X nie mialem jakichkolwiek problemow z odpalaniem zima, nawet po nockach -25 st. (xantia nocuje pod chmurka). a wystawilem ja dobrze ponizej 10k.
diesel potrzebuje dzialajacych swiec, zimowego paliwa i aku ktory da rade dobrze zakrecic. i bedzie jezdzil. podstawa to odpowiednio zadbac o auto PRZED zima (czyli wymiana filtrow, sprawdzenie swiec i aku). jak nie przygotujesz auta do mrozow to nie tylko diesel nie odpali ale i Pb. A znalezienie diesla dobrze tanszego niz 10k nie jest jakims strasznym problemem. Dzialajacego diesla ;)

pozdr
viwaldi
viwaldi

12 Sie 2011, 19:17

damian9 nie pakuj sie w 1.4 w Bravie,ten silnik nie ma dobrych opini,jak już to 1.2 albo 1.6.
Barol
Awatar użytkownika