40-45 tyś - hatchback/sedan

19 Sty 2021, 04:29

Szukam autka do 40-45 tyś.
Chciałbym, żeby to był:

1. Większy hatchback/sedan, nie zamykam się też na coupe (szukam po prostu fajnego auta)
2. Benzyna
3. Automat
4. Raczej 2012r i w górę, ale tutaj nie umrę, jak będzie z rok/dwa starszy

W normalnych czasach jeździłem ponad ok. 15 tyś rocznie, ale aktualnie mam pracę z domu i pewnie częściowo tak już w przyszłości zostanie, więc nie przywiązywałbym się do tej liczby.
Trasa - 70/30 na korzyść miasta.
Jeżdżę głównie ja + 1 osoba, stąd cichy pomysł z coupe.

Totalnie nie wiem, w którym kierunku patrzeć. Prośba o rady :)
faktyczniee
Nowicjusz

20 Sty 2021, 04:22

Żeby sobie samemu pomoc sie ukierunkować wrzucę parę propozycji samochodów, w stronę których gdzieś tam patrzę i chciałbym Was prosić o opinię.

1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] (tak, mam świadomość, że koszta ewentualne)

3. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

4. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

5. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Oprócz tego bardzo podoba mi się Volvo S60 T6.
I pytanie o tą meganke, jak z tą generacja? Bo dość tanio widzę chodzą...
Ogólnie nie mam sprecyzowanej klasy koniecznie, auto ma być bezawaryjne, dobrze jechać i mieć nowoczesny design.
Rzućcie okiem :)
faktyczniee
Nowicjusz

20 Sty 2021, 10:59

Napisz jeszcze raz jak wygląda rozkład 70 - to trasa a 30 miasto?
To ja bym o dieslu pomyślał.
Generalnie apropo vagów, Audi bym odpuścił, Golf nie wiem co ma reprezentować, będziesz go naprawiać? bo on jest rozbity...
Co Passata CC to nie jest dobry silnik ale...ma raptem 60k przebiegu, Ty będziesz robił 15/rok, pojeździsz z 3-4 lata i będziesz myślał o sprzedaży tak do 100-150 można zaryzykować, potem się lepiej pozbyć.

No i tak jak mówie w Vagu lepsze diesle, a w golfie VII można rozważyć 1,4/150 (to już są inne lata) ale to GTI to porażka i z USA

Napisz jeszcze raz jak wygląda użytkowanie auta.

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
demirbiras
Zaawansowany

Prawo jazdy: 14 08 2009
Przebieg/rok: 12tys. km
Auto: Astra H
Silnik: 1,8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

20 Sty 2021, 11:44

faktyczniee napisał(a):Żeby sobie samemu pomoc sie ukierunkować wrzucę parę propozycji samochodów, w stronę których gdzieś tam patrzę i chciałbym Was prosić o opinię.

Golf fajnie stuknięty, weź sobie carfax za 20zł i auto dna, zdjęcia pokarz blacharzowi albo niech zobaczy jw wstępnie od nas z forum Kao.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

20 Sty 2021, 13:08

Co do golfa, nie ten miał być. Poprawie potem z domu link, sorry :)

Co do jazdy, to 70% miasto. Pewnie nawet więcej będzie, jak świat wróci do normalności.

Bardziej na razie wrzuciłem linki, żeby się ukierunkować na jakiś model, a potem konkretnego szukać.

A to Volvo warte uwagi? Jakie silniki ewentualnie? Do zdobycia w tym budżecie w dobrym stanie?
faktyczniee
Nowicjusz

05 Lut 2021, 09:10

Panowie, po długim wertowaniu forum na teraz zawezylem poszukiwania do:

1. Volvo s60 II generacja - tylko tutaj martwi mnie ponoc mega twarde zawieszenie
2. Laguna III coupe - tutaj w benzynie niestety tylko 4 ogłoszenia na całą Polskie
3. Focus mk3
4. Mercedes W204

Na które silniki zwrócic uwagę w tych modelach? Przypomnę, że szukam benzynki.
Ktoś miał doświadczenie z tą v60 i jego zawieszeniem? Rzeczywiście jest tak twarde? To mój faworyt na teraz, ale wolę bardziej komfortowa jazdę.
faktyczniee
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Outlander PHEV w europejskiej specyfikacji
    Zaledwie sześć miesięcy po europejskim debiucie rynkowym nowego Outlandera w wersji z silnikiem benzynowym i wysokoprężnym, firma Mitsubishi Motors Corporation (MMC) zaprezentuje podczas zbliżającego się Salonu Samochodowego ...